Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Run the World

Run the World (säsong 1) – Så bra är premiären!

  • 8 x 25 min
  • Komedi, Drama
  • C More
Sofia Olovsson | Recension
31 maj 2021
Sofia Olovsson | Recension
31 maj 2021

En charmig serie med "Sex and the City"-aura.

"Run the World" är en ny serie på C More där humor, sex och mycket naket möter viktiga, feministiska budskap.

  • Skapare:
    Leigh Davenport
  • I rollerna:
    Jay Walker, De'Adre Aziza, Andrea Bordeaux m.fl.

Run the World är en ny serie som handlar om fyra kvinnliga vänner i 30-40 års åldern med olika drömmar om livets möjligheter men där alla eftersträvar en och samma sak, att dominera världen. 

Run the World
C More

De fyra kvinnorna vi får möta är Ella, Donda, Hope och Sondi som försöker hitta sig själva i en mansdominerad värld där makt, pengar och sex styr dem till olika valmöjligheter. 

VIDARE LÄSNING: Recension: Något om Emma (2021)

Det finns en charm i serien

Premiären av Run the World släpptes idag på C More och det första avsnittet var bättre än vad jag förväntade mig då den bjöd på det mesta samtidigt som en aura av Sex and the City var mer än påtaglig då sex tycks vara ett av de största ämnena i serien. 

De fyra karaktärerna är det mest utstickande i serien där de alla bjuder på härliga personligheter och intressanta bakgrunder som får en att uppslukas ganska snabbt. Det finns en charm i serien som gör att jag vill se mer och det har nog att göra med just dessa karaktärer.

Run the World påminner tyvärr om väldigt många andra serier och det finns inte jättemycket som sticker ut. Det som jag dock snappade upp var att feminism är ett återkommande tema som tas upp genom en snygg dialog och för fram viktiga budskap. 

VIDARE LÄSNING: Allt nytt på C More i sommar 2021

Sex, makt och hög arbetsmoral är kanske det främsta vi får uppleva i serien och dessa kvinnor kan nog inspirera en och annan till att ta kontroll över sig själv och sina drömmar för att uppnå storhet. 

Jag rekommenderar Run the World men det jag saknar är som sagt det där riktigt utstickande som bara ytters få serier har. Detta är nog en serie, precis som Sex and the City, som kanske är mer skapad för den kvinnliga publiken känns det som. 

Run the World går att streama på C More idag och är definitivt sevärd för den som gillar starka och självständiga kvinnor som vågar ta för sig. 

NÄSTA ARTIKEL