Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Deceit (säsong 1, avsnitt 1)

Deceit (säsong 1, avsnitt 1)

  • 4 x 46 min
  • Drama, Thriller
  • C More
Axel Diedrichs | Recension
22 november 2021
Axel Diedrichs | Recension
22 november 2021

Seriestart som ger mersmak

Det första avsnittet av den brittiska kriminalaren "Deceit" dukar upp ett spännande fall baserat på sanna händelser.

  • Skapare:
    Emilia di Girolamo
  • I rollerna:
    Niamh Algar, Eddie Marsan, Sion Daniel Young m.fl.

"Deceit" bygger på det verkliga fallet i London 1992 där en ung mamma blev brutalt knivmördad framför sitt tvååriga barn. Tillsammans med FBI hade polisen tidigt en huvudmisstänkt, Colin Stagg, vars profil stämde väl in på mördarens. De anlitade då undercoversnuten Sadie Byrne för att inleda en relation med Stagg och ta reda på om deras spaning av honom var korrekt – eller om det var någon annan som låg bakom mordet.  

Sion Daniel Young som Colin Stagg i "Deceit". Foto: C More.
Sion Daniel Young som Colin Stagg i "Deceit". Foto: C More.

Det finns oändligt med fall att bygga krimserier kring, men att hitta nya vinklar är desto svårare. Deceit är hämtad från en lika fascinerande som skrämmande historia, och nog kommer man långt med en medryckande story. 

MER LÄSNING:

När Sadie antar sig aliaset Lizzie James och kontaktar Stagg är det först genom en brevväxling som snabbt eskalerar in i hans gränslösa sexfantasier. Förhoppningen om att han ska låta tecken på sin mordiska sida sippra ut genom penna och papper är däremot för naiv. Sadie förstår att hon måste ta närmare kontakt med Stagg för lyckas med sitt uppdrag.

"En fortsättning att se fram emot"

Niamh Algar som Sadie aka Lizzie i "Deceit". Foto: C More.
Niamh Algar som Sadie i "Deceit". Foto: C More.

Blott fyrtiofem minuter in känns det bäddat för andnöda sekvenser där vi hoppas på att Sadie får den information hon vill ha av sitt uppdragsobjekt utan att bli avslöjad som polis. För oavsett om Stagg är den myndigheterna misstänker honom för att vara eller inte, så står det klart det är en läskig typ hon valt att närma sig.

Säsongens första avsnitt av "Deceit" gör vad en bra pilot ska. Det sätter upp dramat och huvudkaraktären väl. Vi förstår hur långt Sadie är villig att gå för att uppnå sina karriärmål. Likaså bygger öppningen upp en obehaglig aura runt Stagg och därmed det undercovergig Sadie tar sig an. Kort och gott har serien en fortsättning att se fram emot.

Den första säsongen av "Deceit" består av fyra avsnitt och finns att streama i sin helhet på C More

NÄSTA ARTIKEL