Beck: Undercover. Foto: Cmore

Beck: Undercover (2020)

 • 1 tim 30 min
 • Thriller, Drama
 • C More
Sebastian Ahokas
30 oktober 2020 kl. 14:48
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Förvånansvärt verklighetstrogen och aktuell.

Även om nyheterna under året dominerats av pandemin, har gängkriminalitet fortsatt vara ett hett ämne. "Beck: Undercover" centreras kring ett drognätverk.

 • Regi:
  Pontus Klänge
 • Manus:
  Johan Bogaeus
 • I rollerna:
  Peter Haber, Kristofer Hivju, Ingvar Hirdwall, Jonas Karlsson, Jennie Silfverhjelm m.fl

När en gängmedlem hittas mördad tar Beck-gruppen direkt tag i utredningen. Snabbt riktas gruppens och utredningens fokus mot ett drognätverk och en droghandel i området för mordet. Det visar sig att Klas Fredén (Jonas Karlsson) under flera år jobbat där undercover. Tillsammans med Fredén försöker Beck-gruppen lösa mordutredningen, men det hela blir betydligt mer komplicerat och invecklat än vad Martin Beck räknat med.

Inte din typiska Beck-film

Beck Undercover
Peter Haber och Jennie Silfverhjelm. Foto: C More.

Jämfört med tidigare Beck-filmer känns "Undercover" förvånansvärt verklighetstrogen och aktuell. Den är en film med mycket action och spänning, som snarare liknar Johan Falk-serien, med en hel del scener från den undre världen istället för mord och utredningar. 

Även om detta inte är den typisk Beck-filmen så känns en hel del bekant. Det är tryggt att se grannen igen, som självklart bjuder Beck på ett järn. Tyvärr är det en av relativt få stunder som vi faktiskt får se honom, vilket adderar till att den klassiska Beck-andan saknas lite. Jag hade också velat se mer speltid till formstarke Jonas Karlsson

MER LÄSNING: 

De tre bästa Beck-filmerna med Haber och Persbrandt

Alla nyheter på C More i november

Under filmens gång händer det att den huvudsakliga handlingen hamnar i skymundan för annat mindre viktigt, som hur det går för folk på Tinder nuförtiden. Men dessa små sidospår är välskrivna och ibland till och med mer underhållande än det drivande händelseförloppet. Hade samtliga linjer legat på samma nivå är jag övertygad om att Undercover hade nått de ännu högre betygen. 

Trots att "Undercover" kliver ifrån mycket av det vi tidigare sett i Beck-serien är den en film som fansen kommer att uppskatta. Vi bjuds på spänning som underhåller hela vägen i mål. 

För mer läsning --> Scrolla vidare! 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL