Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trying (säsong 3)

Trying (säsong 3)

  • 8 x 30 min
  • Drama, Komedi
  • Apple TV+
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
24 juli 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
24 juli 2022

Lika mysigt som vanligt

Nu rullar den tredje säsongen av "Trying" på Apple TV+. Filmtopps Eric Diedrichs tycker att den är ungefär lika trevlig som den brukar, utan vare sig höga toppar eller djupa dalar.

  • Skapare:
    Andy Wolton
  • I rollerna:
    Rafe Spall, Esther Smith, Oliver Chris m.fl.

Apples älskvärda serie Trying är tillbaka med åtta nya, mysiga avsnitt. Rent kvalitetsmässigt ligger det ungefär på samma nivå som tidigare där framförallt Rafe Spalls och Esther Smiths kemi är vad som håller kvar tittaren.

Denna gången tycks deras karaktärers, Jason och Nikki, önskan om att bilda familj äntligen gå i uppfyllelse, med två barn på väg att adopteras. Äntligen får de testa familjelivet och gör allt vad de kan för att få barnen (och adoptivbyrån) att älska dem.

Vissa roliga konflikter

Givetvis är det inte helt utan komplikationer. Det där med att fostra barn visar sig vara en rätt tuff utmaning, särskilt när de kommer med en del i bagaget. Under säsongens gång bjuds på vi på allt från stökiga familjetävlingar till en pantomimclown.

När säsongen är som allra bäst vågar den lämna sin komfortzon och ställa lite besvärligare frågor. Likaså är sidokaraktärerna, framförallt Scott (Darren Boyd) riktigt underhållande. Jason och Nikki får givetvis mest stå för gullet, även om det finns en del roliga konflikter dem emellan – inte minst när det handlar om att fånga barnens kärlek.

Trying säsong 3
Esther Smith och Rafe Spall i "Trying" säsong 3. Foto: Apple TV+.

Hoppas på mer nästa gång

Visst, det är lite väl trevligt emellanåt, men detta räddas av huvudrollsinnehavarnas kemi och en eggande final. Dessutom finns det en viss galenskap i Esther Smith som är svår att värja sig från.

Om det blir en fjärde säsong, vilket jag förmodar, hoppas jag samtidigt att karaktärerna pushas lite längre och får mer att bita i. Nu är det sevärt men aldrig mer än så.

Den första avsnitten av Trying säsong 3 finns nu att streama på Apple TV+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL