Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Schmigadoon!

Schmigadoon! (säsong 1)

  • 6 x 30 min
  • Komedi, Musikal
  • Apple TV+
Filmtopp
Jonatan Blomberg | Recension
14 juli 2021
Filmtopp
Jonatan Blomberg | Recension
14 juli 2021

Välkommen till underbart härliga ”Schmigadoon!”

Om du är ute efter en riktigt härlig feel-good-serie att spendera några timmar framför under sommaren, så är ”Schmigadoon!” precis vad du behöver.

  • Skapare:
    Ken Daurio, Cinco Paul
  • I rollerna:
    Cecily Strong, Keegan-Michael Key, Alan Cumming, Fred Armisen m.fl.

Apple har verkligen kostat på sig att ”skyndat långsamt” genom den egna streamingtjänsten Apple TV+, som enbart visar deras egna originalserier och filmer. I en tid där konkurrenterna på streamingmarknaden köper upp hela studios för att få ta del av deras enorma kataloger av gamla filmer och serier att dryga ut sitt eget innehåll med, så har Apple släppt en ensam välgjord tv-serie efter en annan sedan lanseringen för lite knappt två år sedan.

Precis som så många andra av deras produktioner så tillhör Schmigadoon! kategorierna påkostad, välgjord och med rätt folk på rätt plats i produktionen. Det enda som återstår är helt enkelt att se om du kommer att uppskatta den specifika genren som serien utspelar sig i, för om du gör det så kan du vara säker på att du kommer att uppskatta vilket projekt som helst med Apple som avsändare.

Så frågan du behöver besvara innan du ger Schmigadoon! en chans är helt enkelt; huruvida du gillar musikaler och romantiska komedier eller inte? Om svaret på den frågan är ja, så kommer du garanterat att älska och underhållas av Schmigadoon!.

Musikalvärlden från helvetet?

Under den första säsongen får vi följa paret Melissa (Cecily Strong) och Josh (Keegan-Michael Key) vars förhållande har kommit till en avgörande punkt. När paret bestämmer sig för att åka på en naturvandring, för par med skakiga förhållanden, går de plötsligt vilse och hamnar i den förtrollade musikal-staden Schimgadoon – vars invånare tycks ha fastnat i tiden under 1940-talets musikala glansdagar.

Det enda sättet att lämna staden är att gå över en specifik bro tillsammans med sin sanna kärlek, vilket kanske borde vara enkelt… men ändå resulterar i en hel säsong av underhållande sångnummer, parodier och hyllningar på gamla musikaler samt en fin sensmoral i grunden.

Serien är skriven av manusförfattarna bakom Dumma mej-filmerna och regisserad av regissören bakom serier som Syskonen Baudelaires olyckaliga liv och Pushing Daisies, vilket visar sig vara en helt perfekt mix av feel-good.

Handlingen är däremot förhållandevis lätt att förutspå vilket möjligtvis drar ned den övergripande förtjusningen, men det råder ingen tvekan om att Schmigadoon! förtjänar en stadig trea av fem. För riktiga musikal-fans kanske den till och med kommer att uppskattas ännu mer.

Scrolla vidare för fler recensioner eller spana in vår lista med de bästa serierna på Apple TV+!

NÄSTA ARTIKEL