Recension: Echo 3 (säsong 1)

Recension: Echo 3 (säsong 1)

  • 10 x 60 min
  • Action, Thriller
  • Apple TV+
Eric Diedrichs
19 november 2022 kl. 10:11
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Spänning på hög nivå

Filmtopps Eric Diedrichs har sett de första fem avsnitten av Apple TV+ nya actionthriller "Echo 3" och sitter som på nålar – åtminstone mestadels.

  • Skapare:
    Mark Boal
  • I rollerna:
    Luke Evans, Michiel Huisman, Jessica Ann Collins m.fl.

Mark Boal – skaparen bakom de Oscarsbelönade succéerna Zero Dark Thirthy och The Hurt Locker – är tillbaka, men denna gången i TV-världen. Med sig har han Luke Evans, Michiel Huisman och Jessica Ann Collins, en trio som tvingas genom alla helvetets nivåer för att få se varandra igen.

Recension Echo 3
Jessica Ann Collins i "Echo 3". Foto: Apple TV+

Ett livsfarligt räddningsuppdrag

Prince (Huisman) och Bambi (Evans) är två soldater specialiserade på gisslansituationer – det är i vart fall intrycket vi får i en av säsongens första scener där de räddar en grupp amerikaner från några islamister i en snöklädd bergsmiljö. De är också bästa vänner. Och svågrar. Prince är nämligen nygift med Bambis syster Amber (Collins).

När Amber åker med ett forskarteam till den Colombianska djungeln för att studera växter blir hon kidnappad av en grupp "intellektuella" terrorister. Prince och Bambi, vars vänskap redan har börjat skava, måste nu resa till Sydamerika för att frita kvinnan de älskar. Samtidigt måste Amber gör allt i sin makt för att hålla sig vid liv och kanske hitta en egen väg till frihet.

Echo 3
Michiel Huisman och en sammanbiten Luke Evans i "Echo 3". Foto: Apple TV+

Upplägget i Echo 3 är långt ifrån unikt, men det var länge sedan den här typen av historia genomfördes så här bra. Samtidigt som mycket är bekant från Mark Boals värld tycks den militärintresserade berättaren ha en större kärlek till själva karaktärerna den här gången. Det blir inte heller sämre av att huvudrollstrion är så jäkla bra. Särskilt Luke Evans som, trots att han gör en så pass sammanbiten roll att Michael Shannon måste vara avundsjuk, ständigt utstrålar en medmänsklighet, någonstans bakom den grovhuggna ytan.

Efter att ha sett arbetskopiorna av de fem avsnitt som har varit tillgängliga för recensenter är jag överlag mycket imponerad, även om det finns en viss oro för att historien inte riktigt kommer att hålla hela vägen in i mål. Men nu grundar sig den här recensionen på vad jag har sett och än så länge förtjänar Echo 3 fyra av fem i betyg.

De första avsnitten av "Echo 3" blir tillgängliga den 23 november på Apple TV+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL