Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Recension: Panic säsong 1

Panic (säsong 1)

  • 10 x 44 min
  • Drama, Thriller
  • Amazon Prime
Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Recension
30 maj 2021
Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Recension
30 maj 2021

Intrigfyllt tonårsdrama i rädslans tecken.

Amazons nya serie är en invecklad och överlag medryckande historia om en lantlig småstad som skakas om i grunden av en mytomspunnen tävling där mer än bara pengar och ära står på spel.

  • Skapare:
    Lauren Oliver
  • I rollerna:
    Olivia Welch, Mike Faist, Jessica Sula m.fl.

Introducerad som någon slags barnförbjuden version av Astrid Lindgrens Hoppa högst, låter serien sedan det originella och lockande konceptet sätta sig i baksätet till förmån för ett betydligt mer igenkännbart tonårsdrama med tillhörande kärlekstrianglar och framkrystad Nicholas Sparks-dialog.

I och med det tas fokus från de nervbitande utmaningarna samtidigt som frågan om vem som kan tänkas ligga bakom tävlingen byts ut mot frågor om vem som gillar vem bland de hormonstinna tonåringarna. Det One Tree Hill-riktade sidospåret känns sedermera mest distraherande och framtvingat vilket sätter hack i skivan för den övergripande handlingen.

MER LÄSNING: Nya skräckserier – läs på egen risk!

För när fokuset i serien väl återgår till tävlingen och dess intriger gör den det med eftertryck. Knutarna som dragits åt under seriens gång nystas mot slutet upp på effektfullt och välskrivet manér samtidigt som våra karaktärer ges värdiga och tillfredsställande avslut. Sammantaget lämnar detta mig med en något tudelad känsla om seriens ouppnådda potential som, trots sina glimtar, aldrig riktigt uppfylls.

Första säsongen av Panic går nu att se på Amazon Prime.

 

 

NÄSTA ARTIKEL