Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Invincible (säsong 1, avsnitt 1-3)

Invincible (säsong 1, avsnitt 1-3)

 • 8 x 45 minuter
 • Animation, Action
 • Amazon Prime
Filmtopp
Jonatan Blomberg | Recension
22 mars 2021
Filmtopp
Jonatan Blomberg | Recension
22 mars 2021

Invincible är den mest brutala superhjälteserien hittills.

Amazon Prime har redan haft stora framgångar med den blodiga och brutala superhjälteserien ”The Boys”, men Robert Kirkmans ”Invincible” är snäppet värre – på bästa möjliga sätt.

 • Skapare:
  Robert Kirkman, Ryan Ottley, Cory Walker
 • Regi:
  Jeff Allen
 • Manus:
  Robert Kirkman, Ryan Ottley, Cory Walker, Simon Racioppa
 • I rollerna:
  Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Gillian Jacobs

Serieskaparen Robert Kirkman är utan tvekan mest känd för att ha skapat de hyllade serietidningarna som AMC:s "The Walking Dead" är baserade på. Han har också skapat mängder av andra serier under åren och den blodiga superhjälteberättelsen "Invincible" blir nu nästa påkostade adaptation. Låt inte faktumet att den råkar vara animerad avskräcka dig.

Med röstskådespelare som Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Mark Hamill, Mahershala Ali, Walton Goggins, Gillian Jacobs, Jon Hamm, Seth Rogen och Zazie Beetz i rollerna råder det ingen tvekan om att Amazon Prime Video har öppnat plånboken rejält och givit serien största möjliga chans att lyckas. 

Invincible på Amazon Prime Video.
Bild: Amazon Prime Video

Handlingen kretsar kring Mark Grayson (Yeun), vars pappa är den Stålmannen-liknande superhjälten och utomjordingen "Omni-Man". Mark går på high school och har fortfarande inte fått några superkrafter, och han bor i en värld där var och varannan stad tycks ha en egen uppsättning hjältar. Vi tittare släpps in i berättelsen den dag då Mark äntligen får sina krafter och påbörjar sin träning tillsammans med sin pappa. 

MER LÄSNING: Nytt på Amazon Prime Video i mars 2021

Kirkmans superhjälteepos blandar allt du kan tänka dig från Marvel- och DC-filmerna, samt The Boys, men med en förkärlek till att bygga upp våra förväntningar för att sedan fullständigt slå undan benen för oss. Det sker genom oväntade och otroligt blodiga, brutala och underhållande vändningar – något som sannolikt kommer att göra serien till en succé. Det vill säga om tittarna kan tänka sig att titta på något som råkar vara tecknat istället för live action.

Under de tre första avsnitten, som har gjorts tillgängliga för kritiker inför premiären (26 mars), råder det ingen tvekan om det faktum att det är en fördel för serien att den är tecknad, snarare än en nackdel. Det hade aldrig funnits en budget att låta allt ur Kirkmans grundmaterial komma till liv, utan att ha friheterna som kommer med det animerade.

Handlingen hoppar snabbt mellan skolkorridorer, utomjordisk invasioner och andra galenskaper, från en scen till en annan – på ett genuint underhållande sätt.

Det ska bli otroligt intressant att se hur många fler spännande och intressanta vändningar man lyckas packa in i de resterande avsnitten av säsongen.

För fler recensioner och artiklar --> scrolla vidare!

 

 

NÄSTA ARTIKEL