Nu på bio

Det senaste på biofronten!

After We Fell (2021)

After We Fell (2021)

 • 1 tim 38 min
 • Romantik, Drama
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Recension
01 september 2021
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Recension
01 september 2021

Ingenting annat än ett romantiskt drama.

Den tredje filmatiseringen av Anna Todds bästsäljande romantiska romanserie når nu biograferna i Sverige. Filmtopp har sett "After We Fell" – läs vad vi tyckte!

 • Regi:
  Castille Landon
 • Manus:
  Sharon Soboil
 • I rollerna:
  Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Stephen Moyer

Tessa (Josephine Langford) förbereder sig för sitt nya arbete i Seattle, en omvandling som gör pojkvännen Hardin (stiliga Hero Finnes Tiffin) nervös. Deras kärlek för varandra är oundviklig, men deras heta relation kantas fortfarande av avundsjuka från båda hållen, vilket skapar osämja.

När en hemlighet om Tessas familj avslöjas kastar det tvivel över allt de vi visste sedan tidigare – något som gör framtiden för paret otydligare. Till råga på det får Hardin veta en hemlighet från familjen i England som sätter alla känslor på spel.

After We Fell är den tredje filmen efter After (2019) och After We Collided (2020), baserad på den framgångsrika romanserien av Ann Todd och visas på biografer runtom i Sverige just nu.

KOLLA IN: Nu på bio

"Proppfyllt av sex, kärlek, livsval, avundsjuka och romantik."

After We Fell
Kommer kärleken förbli för Tessa och Hardin? Foto: Open Road Films

Det är ohyggligt enkelt att som kritiker ge ett lågt betyg till en film som After We Fell. Filmens storyline är kantad av klyschor, obegränsad romantik och uppblåst drama. Skådespelarna ser oerhört bra ut, är alltid välklädda samt vistas ofta på gym, i bubbelpoolen eller överlag lyxiga miljöer – karaktärerna de spelar i denna förutsägbara såpopera saknar tyvärr avsevärt djup.

I skuggan av Fifty Shades of Grey blir det en ytlig film med få egentliga överraskningar.

Men, varför egentligen gnälla över detta? För guds skull, varför inte bara låta detta ungdomsdrama finnas till för ungdomar som bara vill ha ett ungdomsdrama – proppfyllt av sex, kärlek, livsval, avundsjuka och romantik.

Vill jag ha action kollar jag på The Expendables eftersom det inte är något annat än action. Sylvester Stallone är lojal till sin genre utan att axla på sig teman som han inte klarar av, och på samma sätt är After We Fell obevekligt lojal till sin genre, för att inte nämna lojal till sin tänkta publik.

LÄS OCKSÅ: 15 svenska romantiska filmer

NÄSTA ARTIKEL