Storslagna scener i nya trailern till Avatar: The Way of Water

Zoe Saldaña om Avatar-förseningarna: "Härligt!"

Emil Oscar Rasmussen
15 juni 2023 kl. 12:00

"Kommer vara 53 när den sista filmen kommer"

De annonserade Avatar-uppföljarna går i sina föregångares fotspår. I dagarna meddelade Disney att samtliga av Avatar 3, 4 och 5 kommer att skjutas upp. En som har kommenterat beskedet är huvudrollsinnehavaren Zoe Saldaña som aningen ironiskt kallar det för "härligt".

Planerna på James Camerons "Avatar" kom till redan på 90-talet, men det dröjde ändå till 2009 innan den första filmen såg dagens ljus. Därefter dröjde det till slutet av 2022 innan uppföljaren Avatar: The Way of Water hade premiär. Redan innan det var det annonserat att ytterligare tre uppföljare skulle släppas vartannat år fram till 2028. Så kommer det dock inte att bli.

I dagarna meddelade Disney att Avatar 3 skjuts upp till december 2025, Avatar 4 ända till 2029 och Avatar 5 till 2031. Det kommer med andra ord att dröja innan filmserien kan avrundas.

Förseningarna har beklagats av många och till och med fått en av franchisens stjärnor att anmärka på hur mycket tid som kommer att ha passerat från den första till den sista filmen. Zoe Saldaña verkar inte helt och hållet nöjd med beskedet.

Zoe Saldaña om Avatar-förseningarna: "Härligt!"
Zoe Saldañas reaktion när hon fick höra nyheten. Foto: Walt Disney Studios.

Zoe Saldaña om Avatar-förseningarna: "Härligt! Jag kommer vara 53 när den sista Avatar-filmen kommer"

Zoe Saldaña spelar en av huvudrollerna i Avatar-filmerna och hon förmodas att medverka i filmserien fram tills att den rundas av med den femte filmen. Saldaña, som fyller 45 år om bara några dagar, kunde inte låta bli att ge oss en måttstock för vad förseningarna av uppföljarna faktiskt kommer att innebära.

– Härligt! Jag kommer vara 53 när den sista Avatar-filmen kommer ut, skriver stjärnan på en Instagram-story där hon kommenterar nyheten, kanske inte helt överlycklig över det faktumet.

Hon påpekar också att hon var 27 år när hon spelade in den första filmen, vilket innebär att Avatar kommer ha funnits med i hennes liv i över 25 år när den sista filmen (förhoppningsvis) kommer ut. Så som evolutionen för Avatar har sett ut känns det inte helt och hållet orimligt att ytterligare några förseningar kommer att ske fram till år 2031.

Screenshot från Zoe Saldañas Instagram.

Läs mer om statusen för Avatar-uppföljarna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL