Ny trailer till Dune 2 – med Zendaya, Timothée Chalamet och Christopher Walken

Zendaya om Dune: Part 2: "En vacker kärlekshistoria"

Emil Oscar Rasmussen
30 juni 2023 kl. 13:06

Kärlek och kamp väntar i Dune 2

Under sommaren har uppladdningen inför "Dune: Part 2" trappats igång på allvar. Filmen är en av årets stora biohöjdpunkter för alla fantasy- och actionälskare – men ska vi tro på filmens stjärna Zendaya kommer den också vara något för romantikerna där ute. Zendaya beskriver uppföljaren som "en vacker kärlekshistoria".

Vi börjar på allvar närma oss premiären av Dune: Part 2, något vi fick ett bevis på när en andra officiell trailer till filmen nu har släppts. Den storslagna uppföljaren tar vid efter händelserna i Dune: Part 1 (2021) och även denna gången är det regissören Denis Villeneuve som står bakom rodret.

Andra återvändare i uppföljaren är huvudrollsinnehavaren Timothée Chalamet, men även skådespelare som Zendaya, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin och Dave Bautista m.fl. repriserar sina roller.

Trots att Zendaya spelade en bärande roll redan i den första filmen syntes hon relativt lite. I uppföljaren ser hennes roll som Chani därför ut att bli betydligt större – inte minst med tanke på att Chanis relation till Chalamets karaktär Paul Atreides kommer att utforskas i större utsträckning.

Zendaya om Dune: Part 2: "En vacker kärlekshistoria"
Foto: Warner Bros.

Zendaya om Dune: Part 2: "En vacker kärlekshistoria"

Den kommande "Dune"-filmen är utan tvekan en av årets stora höjdpunkter för fans av fantasy, action och äventyr. Men uppföljaren kommer inte enbart att innehålla storstilade actionscener, utan kommer även att innehålla en hel del romantik – åtminstone enligt Zendaya.

Tidigare i juni fanns både Zendaya och Timothée Chalamet på plats i Barcelona för Warner Bros. räkning under CineEurope. Duon pratade om sina kommande filmer Wonka (Chalamet) och Challengers (Zendaya), men givetvis även om det gemensamma projektet Dune 2. Timothée Chalamet pratade om hur hans karaktär gått från att vara en elev i den första filmen till hur han nu måste försöka återupprätta sin familjs namn efter att ha kastat in öknens faror.

Zendaya riktade sedan fokus mot Chanis och Pauls relation i den kommande filmen:

– Det är en vacker kärlekshistoria. Ett krig pågår medan de bara försöker växa upp, ska hon ha sagt under CineEurope, enligt Deadline.

Stjärnan är dock noga med att påpeka att romantiken inte kommer på bekostnad av action, en del av arbetet som hon till synes uppskattade när hon deklarerade att även hon "fick göra fight-scener".

Utöver redan nämnda skådespelare kommer även stjärnor som Florence Pugh, Austin Butler, Christoph Walken, Léa Seydoux, Charlotte Rampling och Javier Bardem m.fl. att medverka i Dune: Part 2.

"Dune 2" har svensk biopremiär den 1 november 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL