Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Youtube håller i kostnadsfri filmfestival

Youtube håller i stor filmfestival – gratis

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 april 2020

Upplev We Are One: A Global Film Festival.

I brist på filmfestivaler att besöka i vår och sommar kliver Youtube fram till undsättning genom att vara värdar för en festival – som visar gratis film.

Poster för We Are One: A Global Film Festival

We Are One: A Global Film Festival är titeln på den filmfestival som i slutet på maj kommer att rulla på Tuben. Den samlar filmer från flera av de största internationella festivalerna, som Cannes, Venedig och Tribeca. Sammanlagt är över 20 olika internationella festivaler ombord på projektet som är tänkt att visa alla möjliga sorters filmer, helt utan kostnad för deltagaren, rapporterar CNN

Coronaviruset har inneburit ett enormt slag för filmindustrin med flera utländska och svenska biografkedjor som riskerar konkurs

I en gemensam satsning vill nu de stora festivalerna skänka glädje till världens filmälskare genom att tillsammans stå för en 10 dagar online-festival, som hålls på Youtube. Den som tar del av filmerna kommer kunna välja att donera pengar till Världshälsoorganisationen som nu kämpar med att tackla den rådande pandemin. 

Så här säger Tribeca Film Festivals grundare Jane Rosenthal i ett pressmeddelande:

– Vi pratar ofta om filmens unika förmåga att föra människor över gränser och hela världen. Hela världen behöver helas just nu. We Are One: A Global Film Festival för samman kuratorer, konstnärer och filmskapare för att skänka lättnad till folk runt om i världen. Vi hoppas att vi, tillsammans med våra festivalpartners och Youtube kan ge folk ett smakprov på vad som gör varje filmfestival så speciell och filmens kraft. 

We Are One: A Global Film Festival pågår mellan 29 maj – 7 juni.