Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
World War Z 2 läggs ned

World War Z 2 läggs ned

Kristian Andersson | Nyhet
07 februari 2019
Kristian Andersson | Nyhet
07 februari 2019

Paramount skräpar David Finchers World War Z 2.

En bild av en poster där det står World War Z
Foto: Paramount Pictures - World War Z

Paramount Pictures sätter käppen i hjulet för utvecklingen av David Finchers "World War Z 2", med Brad Pitt i huvudrollen. Om något annat bolag kommer att göra filmen vet vi ännu inte. 

The Playlist går ut med nyheten att World War Z 2 kastas i papperskorgen. Anledningen kan vara den skyhöga kostnaden att göra filmen då Paramount nyligen gick ut med att de spelar in två Mission: Impossible-filmer samtidigt, som har premiär 2021 och 2022. Dessutom är Paramount ett bolag som generellt gör färre filmer än konkurrenter som Warner Bros och Universal.

Efter mängder av omtagningar lyckades inte heller den första filmen, World War Z, hålla sin produktionsbudget på 190 miljoner dollar. Något som kan ha oroat producenterna inför arbetet med uppföljaren.

Regissören David Fincher har under en lång tid arbetat med förarbete på filmen och hela filmteamet var redo för en lång och intensiv inspelningsperiod bestående av inspelningar i fem olika länder för att sedan avsluta med en sex månaders lång mastodont-inspelning i Atlanta. Läs mer om filmens tidigare förseningar.

Nu får fansen hoppas på att ett budkrig uppstår mellan andra bolag om rättigheterna till att få göra WWZ2. 

Tycker du det är synd Paramount lägger ned World War Z 2 som därmed lär gå i graven?

NÄSTA ARTIKEL