Wild Dogs bjuder på nya beats i nya rum

Wild Dogs bjuder på nya beats i nya rum

Eric Diedrichs
Uppdaterad 06 juli 2021 kl. 12:15 | Publicerad 31 december 2018 kl. 14:21

4 januari visas “Wild Dogs” för första gången för en bredare publik.

"Wild Dogs" är en musikdokumentär som skildrar en scen i radikalförändring där musikindustrins maktordning utmanas. "Wild Dogs" går att se i SVT:s K-special den 4 januari 2019.
 
I en musikindustri styrd av män kämpar separatistiska plattformar som Popkollo och Upfront Producer Network för att tjejer och transpersoner ska få tillgång till tekniken, kunskapen och resurserna som är förutsättningar för att kunna skapa som producenter.
 
Regissörerna Elin Lilleman Eriksson och Saga Gärde skildrar en scen i radikal förändring som utmanar musikindustrins maktordning. Till Kicki Halmos musik ramar Beata Bouchts neonfärgade illustrationer in berättelsen; vildhundar och sidenband slingrar sig genom de manligt kodade studiorummen och speglar en ny rörelse full av nyskapande ljudbilder och beats.
 
Wild dogs produceras av Dela Kakan i samproduktion med Sveriges Television och Film i Skåne. Dela Kakan har tidigare producerat filmen Ni ska se att jag har rätt, som också behandlar kollektiv kamp som verktyg för förändring.

SVT visar Wild Dogs: A Herstory of the Music Producer den 4 januari 2019 i K-special om musikproducenter i separatistiska rum med bland andra Robyn, Jenny Wilson, VAZ, Ayesha Quraishi, BONBON och Beatrice Eli.

Ska du se Wild Dogs? Spana också in våra tips på fantastiska musikdokumentärer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL