Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Whoopi Goldberg stängs av efter uttalande om Förintelsen

Whoopi Goldberg stängs av efter uttalande om Förintelsen

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
02 februari 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
02 februari 2022

Goldberg pudlar och stängs av.

Efter ett uttalande om Förintelsen i "The View", där Whoopi Goldberg är programledare, stängs profilen nu av i två veckor.

Det var i en diskussion i The View, den dagliga talkshowen där Whoopi Goldberg är en av programledarna, som Goldberg i måndags påstod att Förintelsen "inte hade med ras att göra". Det felaktiga uttalandet möttes av kraftig kritik, framför allt på sociala medier, och i dag har ABC News meddelat att de stänger av stjärnan i två veckor p.g.a. uttalandet.

– Jag stänger av Whoopi Goldberg med omedelbar verkan för hennes felaktiga och sårande kommentarer. Även om Whoopi har bett om ursäkt, har jag bett henne att använda tiden till att reflektera och lära sig av konsekvenserna av hennes uttalande, säger Kim Godwin, ordförande på ABC News.

Redan innan avstängningen offentliggjordes hade Goldberg vänt sig till Twitter för att be om ursäkt för sina ord. I sändningen sa Goldberg att Förintelsen inte handlade om etnicitet, utan om människors grymhet mot andra människor. I sin ursäkt backar hon från sitt uttalande och förklarar att hon borde sagt att det handlade om båda sakerna.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL