The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson avslöjar: hans nästa film blir mörkare

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:01 | Publicerad 09 januari 2024 kl. 09:01

Handlar om spionage och familj

Under våren börjar Wes Anderson att spela in sin nästa film, som vi ännu inte vet titeln på. Han beskriver den själv som mörkare än det han tidigare gjort.

Efter en oerhört stark sträcka med filmerna Fantastic Mr. FoxMoonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel och Isle of Dogs har auteuren Wes Anderson varit i något svagare form. Hans två senaste filmer The French Dispatch och Asteroid City har inte gått hem lika bra hos publiken, i synnerhet den sista av dem som är hans lägst rankade film på IMDb hittills.

Kanske är det i rättan tid som Anderson provar någonting nytt, och enligt Worldofreel menar regissören själv att hans nästa film blir annorlunda:

– Jag kan inte berätta mycket mer än att det kommer handla om spionage, en far-dotter-relation och, låt oss säga, med en ganska mörk ton, säger Wes Anderson.

Wes Anderson avslöjar: hans nästa film blir mörkare
Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

Flera "Anderson-favoriter" ombord

Inspelningen av filmen, som vi ännu inte har fått någon titel på, förväntas komma igång om några månader, möjligen sent på våren. Berättelsen är noggrant utformad kring tre centrala karaktärer, där vi fått veta att två av dem kommer spelas av Benicio del Toro och Michael Cera. Likaså kommer flera av Andersons favoriter att göra mindre roller. Vågar vi förmoda att Bill Murray har en roll? Han saknades trots allt i Asteroid City

Manuset till filmen färdigställdes strax innan strejken och den här gången har Anderson haft med sig dramaturgen Roman Coppola som varit med och format storyn till flera av hans filmer. 

Ännu har vi inget premiärdatum på filmen men vi lär veta mer inom kort.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL