Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Adam West som Batman.

Watchmen-skaparen: "Adam West var bäst som Batman"

David Lindahl | Nyhet
12 oktober 2020
David Lindahl | Nyhet
12 oktober 2020

Alan Moore tycker Adam West var bäst som Batman.

Watchmen-skaparen Alan Moore ger sällan intervjuer, men nyligen gick han ut och menade att Adam Wests tolkning från 60-talet var den bästa av Batman.

Alan Moore är serietecknaren och skaparen av klassiker som Watchmen, V for Vendetta och även Batman-utgåvor som Batman: The Killing Joke. Han ställer sällan upp på intervjuer.

Nyligen var Alan Moore med i en intervju där han enligt MovieWeb bland annat pratade om Batman och hur han ångrade sin egen skapelse Batman: Killing Joke som många menar är grunden till dagens tolkningar av karaktären Jokern.

– Jag har fått höra att Jokern inte skulle existerat utan min Joker-historia, men tre månader efter att jag skrev den ville jag inte ha med den att göra. Den var för våldsam. Det är Batman för tusan, en man som klär ut sig sim en fladdermus, sa Alan Moore i en intervju.

På frågan om vem han tycker är den bäst Batman har han bara ett tydligt svar.

– Det bästa versionen av Batman var Adam West. De berättelserna tog inte allt så seriöst, sa Alan Moore.

Adam West spelade Batman på 60-talet i vad som i dag är ansett vara en avsevärt mycket mer lättsam och komisk tolkning av karaktären. Se även teasern till David Finchers nya film Mank.

NÄSTA ARTIKEL