Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Watchmen kan komma att bli TV-serie

"Watchmen" kan komma att bli TV-serie

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
21 juni 2017
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
21 juni 2017

Damon Lindelof vill göra serie av "Watchmen"

"Watchmen" poserar

Enligt Variety är TV-jätten HBO intresserade av att omvandla Alan Moore och David Gibbons klassiska serieroman "Watchmen" till TV-serie. En nyhet som lär bemötas av jubel från seriens många fans.

Vidare skriver tidningen att producenten och manusförfattaren Damon Lindelof, som bland annat ligger bakom HBO:s hyllade TV-serie "The Leftovers", har anammat projektet.

LÄS OCKSÅ: De bästa TV-serierna 2017

Den påläste läsaren kan tänkas möta denna nyhet med viss skepsis. Detta är nämligen inte den första gången HBO ger sig på att tackla Watchmen, utan de gjorde också ett försök 2014. Källor hävdar dock att Damon Lindelof vill göra sin version från scratch oberoende av bolagets tidigare ansträngning.

Serieromanen Watchmen släpptes 1986 och sedan dess gjort starkt avtryck på populärkulturen. 2009 landade Zack Snyders filmatisering av romanen i biografer världen och bemöttes med starkt positivt respons från publiken och blandad kritik av kritikerkåren.

LÄS MER: Fem filmer som kallades för "ofilmbara"

Undertecknad, som också har läst serieromanen, tyckte att Zack Snyder gjorde ett tappert försök, men var inte såld på filmen som helhet. Därför är det med stor glädje som jag mottager nyheten om att Damon Lindelof ska tackla Watchmens dunkla värld. Jag är ett stort fan av The Leftovers och håller den tredje säsongen som något av det bästa som har gjorts i serievärlden.

Hoppas du på att Damon Lindelof förverkligar sin ambition och gör en TV-serie av Watchmen? Hiss eller diss?

NÄSTA ARTIKEL