Grattis Timothée Chalamet! – Våra 10 favoritfilmer med stjärnan

KLART: Dune 2 skjuts upp på grund av strejken – här är nya premiärdatumet

Filmtopp
25 augusti 2023 kl. 07:50

Nu ändras hösttablån

Från befarat till bekräftat, nu förändras höstens biotablå till följd av Hollywoodstrejken. En av titlarna som skjuts upp är efterlängtade "Dune: Part Two".

Baserad på Frank Herberts "ofilmbara" roman visade sig Dune (2021) bli en rejäl succé, både hos publiken och kritikerna. Den sexfaldigt Oscarsbelönade filmen har i skrivande stund 8,0/10IMDb baserat på 800 000 röster och 74/100 i kritikersnitt hos Metascore.

Precis som sin föregångare regisseras den andra delen av den stjärnspäckade rymdoperan av Denis Villeneuve med skådespelare som Florence Pugh, Stellan Skarsgård, Austin Butler, Timothée Chalamet, Zendaya, Dave Bautista, Javier Bardem och Christopher Walken på rollistan.

Zendaya om Dune: Part 2: "En vacker kärlekshistoria"
Caption

Dune 2 skjuts upp på grund av strejken – här är nya premiärdatumet

På grund av de rådande Hollywood-strejkerna är det nu klart lanseringen av Dune: Part Two skjuts upp till nästa år. Närmare bestämt flyttar Warner Bros. premiären från den 3 november till 15 mars.

I samma veva berättade filmstudion att Godzilla x Kong: The New Empire flyttas en månad, från 15 mars 2024 till 12 april 2024. På grund av detta flyttar i sin tur New Line Cinema sin animerade Sagan om ringen-film Lord of the Rings: The War of the Rohirrim från 12 april 2024 till så sent som den 13 december 2024.

Filmtopp håller dig uppdaterad om hur Hollywood-strejken fortsätter att påverka filmbranschen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL