Walt Disneys VD lämnar sitt uppdrag

Walt Disneys VD lämnar sitt uppdrag

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 18:07 | Publicerad 26 februari 2020 kl. 15:02

Från en Bob till en annan.

Nyligen kunde vi rapportera att Disney toppar ekonomiskt – under 2019 slog Disney rekord med en vinst på 10 miljarder dollar – likväl ska bolagets VD, Bob Iger, lämna över sin VD-position till en annan Bob… nämligen Bob Chapek.

Enligt Deadline ska Walt Disneys VD, Bob Iger, lämna sitt uppdrag. Detta trots otroliga år av ekonomisk vinning. Det är också klart att han ska ersättas av  Bob Chapek.

Inte nog med att Iger ledde bolaget till en nya rekordår, han är också en av upphovsmännen bakom bolagets streamingplattform Disney+ och låg bakom uppköpet av 20th Century Fox. Men Iger lämnar inte skeppet helt, utan han kommer att jobba kvar som vice VD fram tills den 31 december 2021.

Bob Iger berättar följande om sin uppsägning som VD:

"Med den framgångsrika lanseringen av Disney+ och den pågående integrationen av Twenty-First Century Fox, tror jag att detta är det optimala tillfället att inleda en övergång för en ny VD. Jag har fullständigt förtroende för Bob och ser fram emot att arbeta nära honom under de nästkommande 22 månaderna, medan han tillträder sin nya roll och dyker djupare i Disneys multifacetterade globala affärsverksamheter, medan jag fortsätter att fokusera på företagets kreativa strävanden."

Kul att veta är att under Disneys hundraårsjubileum blir Bob Chapek Disneys sjunde VD.

Mer läsning:

Alla Disney-remakes och när de kommer
Disney gör otecknad "Bambi"
Bernie Sanders går till attack mot Disney

NÄSTA ARTIKEL