Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Waco.

Waco säsong 2 – blir det någon fortsättning?

David Lindahl | Nyhet
15 december 2020
David Lindahl | Nyhet
15 december 2020

Blir det någon andra säsong av miniserien "Waco".

Serien "Waco" berättar den sanna historien om belägringen av sektledaren David Koreshs ranch i Texas. Filmtopp reder ut om "Waco" kommer att fortsätta under säsong 2 eller inte.

Waco berättar den sanna historien om belägren i Waco som tog vid i februari 1993. Sektledaren David Koresh och en grupp kristna Davidianer bodde under början av 90-talet på en ranch utanför staden Waco i Texas när lokalpolis och federal polis misstänkte att det fanns narkotika och vapen där.

Efter att en eldstrid ubrutit på grund av en misslyckad husransakan påbörjade en belägring av ranchen som varade i 50 dagar. Tragiskt nog slutade det med att ranchen började brinna och 68 personer avled, inklusive sektledaren David Koresh.

Den första säsongen av "Waco" släpptes 2018 på Paramount Network och gick under sex avsnitt på ungefär 50 minuter vardera. Sekteledaren David Koresh spelades av Taylor Kitsch och Michael Shannon spelade FBI-agenten Gary Noesner. I biroller syntes bland annat John Leguizamo och Andrea RiseboroughWaco nominerades för tre Emmys, varav en till John Leguizamo för biroll.

 

Blir det någon fortsättning på "Waco"?

Taylor Kirsch i "Waco."
John Leguizamo och Taylor Kirsch i "Waco." Foto: Paramount Network.

"Waco" var redan från början tänkt att vara en miniserie som berättade om den tragiska och mycket kontroversiella händelsen i Waco, som skapade chockvågor över hela USA. Någon andra säsong är inte inplanerad och lär inte bli av då seriens avslut inte lämnade utrymme för att fortsätta.

Kritikerna var eniga om att Waco var en lyckad serie som berättade en spännande och viktig historia. Men trots det var tittarssifrorna enligt The Cinemaholic aningen sämre än vad Paramount Network hade räknat med, vilket innebär att serien kanske inte hade blivit förlängd oavsett. 

Läs också mer om att Queen's Gambit är Netflix mest sedda miniserie.

NÄSTA ARTIKEL