Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Queens Gambit

Queen's Gambit är Netflix mest sedda miniserie

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 november 2020

Setts av 62 miljoner hushåll.

Netflix har vanan att hålla inne på sin statistik, men nu avslöjar streamingjätten att "The Queen's Gambit" är deras mest sedda miniserie någonsin. På bara fyra veckor har Schack-serien med Anya Taylor-Joy i huvudrollen har setts av 62 miljoner hushåll.

Att ett 6 timmar och 33 minuter långt drama om en föräldralös tjej med schackintresse skulle bli en international dundersuccé, är det nog ingen som kunnat förutse, men The Queen's Gambit, med stjärnskottet Anya Taylor-Joy i huvudrollen, är facit på att så är sant.

Enligt Netflix har miniserien setts av 62 miljoner hushåll på bara fyra veckor. The Queen's Gambit uppges också vara deras mest sedda miniserie någonsin.

För att ha något att jämföra med, är det nästan lika många som har sett Martin Scorseses hyllade Oscarskanon The Irishman, och den vida omtalade dokumentärserien Tiger King.

Sett till att The Queen's Gambit är en miniserie, är den alltså inte avsedd att få någon uppföljare. Men vem vet, det sa man också om True Detective och Big Little Lies.

TIPS: Årets bästa serier på Netflix!

NÄSTA ARTIKEL