Vin Diesels och Dwayne Johnsons bråk – därför är The Rock inte med i Fast X

Vin Diesels och Dwayne Johnsons bråk – därför är The Rock inte med i Fast X

Emil Oscar Rasmussen
17 maj 2023 kl. 17:05

Muskelknuttarnas omtalade fejd

Vin Diesel och Dwayne "The Rock" Johnson är två av Hollywoods mest välkända muskelknuttar. Duon har samarbetat med varandra i Fast and Furious-franchisen – ett samarbete som mynnade ut i ett omtalat bråk mellan de två stjärnorna. Något som onekligen ser ut att vara en av anledningarna till att Dwayne Johnsons karaktär inte är del av handlingen i "Fast X".

När den tionde delen i Fast and the Furious-sagan nu går upp på bio är det många som hade hoppats på att få se Dwayne Johnson reprisera sin roll som karaktären Luke Hobbs, men genom filmen lyser han med sin frånvaro. En av de främsta anledningarna till det ser ut att vara den osämja som råder mellan The Rock och franchisens centralperson, Vin Diesel. Pådrivna av ständiga skriverier har de två skådespelarna bråkat med varandra i flera års tid.

I en tid då Hollywoodskandalerna ofta präglas av tragiska livsöden, stämningsansökningar och rent brottsliga handlingar befinner sig dusten mellan Vin Diesel och Dwayne Johnson på en nästan befriande, småputtrande nivå. Bråket mellan de två bicepsspännande muskelknuttarna har utifrån sett ut att huvudsakligen grunda sig i att de helt enkelt inte tycker om varandra.

VIn Diesel i Fast X (2023)
Vin Diesel i Fast X. Foto: Universal Pictures.

Fast and Furious-bråket mellan Vin Diesel och Dwayne Johnson

Fast and Furious-franchisen rullade igång redan på tidigt 00-tal, med Vin Diesel i en av huvudrollerna. Ett årtionde anslöt Dwayne Johnson, i samband med Fast & Furious 5 (2011). Därefter spelade han rollen som Luke Hobbs i flertalet filmer och fick till och med spinoff-förtroende tillsammans med Jason Statham i Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019).

Sedan Fast & Furious 8 (2017) har Johnson och Diesel dock inte setts tillsammans på vita duken och det var också då som deras tjafsande – ofta med sociala medier som hjälp – inleddes. Startskottet på följetongen inleddes i augusti 2016, omkring tiden då inspelningen av Fast & Furious 8 avrundades. Johnson tog då till Instagram för att ifrågasätta icke-nämnda, manliga kollegor.

– Det finns ingen annan franchise som får mitt blod att koka mer än denna. Mina kvinnliga medskådespelare är alltid fantastiska och jag älskar dem. Mina manliga medskådespelare är å andra sidan något helt annat. Vissa för sig som hederliga män och sanna proffs, medan andra inte gör det. De som inte gör det är för fega för att göra något åt det ändå. Ynkryggar, skrev Johnson på Instagram.

Vin Diesels och Dwayne Johnsons bråk – därför är The Rock inte med i Fast X
Foto: Universal Pictures.

Spekulationerna om att Johnson i huvudsak syftade på Vin Diesel rullade igång direkt och ingen av dem har heller förnekat den teorin. Däremot har båda av dem försökt tona ned fejden flera gånger sedan dess. Bara dagar senare utvecklade Johnson sitt Instagram-inlägg och, i linje med franchisen, jämförde han det med hur konflikt ofta kan uppstå inom en familj.

Så har det mer eller mindre pågått sedan dess. I cykler har duon tonat ned bråket för att sedan följa upp det med en ny pik.

Trots dustens fortgång hade många fans hoppats på att få återse Hobbs i Fast & Furious, och när Diesel öppet vädjade till Dwayne Johnson på sin Instagram om att han skulle hoppa ombord Fast X-tåget, trodde nog många att de skulle begrava stridsyxan en gång för alla. Så blev det inte.

Kort efter att Diesels inlägg, som bland annat tog upp att hans barn kallar Johnson för "farbror Dwayne" och nämnde Paul Walkers bortgång, gav Johnson svar på tal i en intervju med CNN.

– Vins senaste offentliga inlägg var ett exempel på hans manipulation. Jag gillade inte att han nämnde sina barn i inlägget, eller Paul Walkers död. Lämna dem utanför, svarade Dwayne Johnson syrligt. Vi talades vid för flera månader sen om det här och var tydligt överens. Mitt mål har hela tiden varit att avsluta min fantastiska resa med denna otroliga Fast & Furious-franchisen med tacksamhet och värdighet.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Vin Diesel (@vindiesel)

Plot twist: Dwayne Johnson återvänder till Fast & Furious trots allt?

VARNING! Texten nedan innehåller information om "Fast X" (dock ej om handlingen).

Trots bråket, trots den nedsatta foten, trots hela den här artikeln om att Dwayne Johnson inte medverkar i Fast X och vägrar återvända till franchisen, ser vi ut att få beskåda en rejäl u-sväng från stjärnan.

Faktum har ju visat sig vara att The Rock faktiskt är med i Fast X trots allt! Han spelar visserligen inte en roll i handlingen för själva filmen, men den som orka sig igenom eftertexterna kommer att få se en cameo från Johnson i rollen som Hobbs. Eftersom det går sig tydligt emot tidigare uttalanden från Johnson är det inte omöjligt att han ändrat sig och mycket väl kan komma att medverka i franchisen igen.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL