Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vikings säsong 7 – En helt ny vikingaserie…

Vikings säsong 7 – En helt ny vikingaserie…

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
02 december 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
02 december 2019

Det ser ut som att vikingarna kommer tillbaka.

Nu sänds den sjätte säsongen av den populära serien "Vikings", som likt tidigare säsonger är 20 avsnitt långt. Skaparna har sagt att det inte blir någon Vikings säsong 7, men vikingasagan tycks inte ta slut för det.

Vikings
Foto: HBO Nordic.

 

Det blev en riktig jackpot när History Channel bestämde sig för att besöka de fornnordiska markerna. Succéserien Vikings är en av vår tids mest populära och nu är det dags för den sjätte säsongen att visas.

Runt om i världen har den kommande säsongen marknadsförts som den avslutande, men fansen har bett till Odin om en fortsättning. Och kanske har de fått svar?

Vikings säsong 7 blir istället "Vikings Valhalla".

Under årets gång har vi fått höra att Vikings ska läggas ner efter sitt 89:e avsnitt. Även om det fortfarande är planen, ser det nu ut som att vi får en fortsättning ändå. Men inte i form av en ny säsong, utan snarare som en ny serie.

Deadline har tidigare rapporterat att Vikings skapare Michael Hirst och studion MGM Television arbetar på att expandera sin franchise med en ny serie, som skall vara ett samarbete mellan Hirst och manusförfattaren Jeb Stuart, som tidigare har skrivit succéer som Die Hard och Jagad.

Nu rapporterar Express att Netflix har köpt upp rättigheterna till spinoffen, som skall gå under namnet Vikings Valhalla. Serien planeras sändas om ett par år och skall utspelas 100 år efter Vikings.

De skriver också att några av historiens mest berömda vikingar skall vara med. Däribland Leif Erikson, Freydis Eriksdottir, Harald Harada och den norske kungen Vilhelm Erövraren.

Vikings säsong 7 blir alltså inte av, men däremot ser det ut som att vi får en Netflixserie om några av de största vikingarna genom tiderna.

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier!

NÄSTA ARTIKEL