What about Monica – Viaplays nya ungdomsdrama

What about Monica – Viaplays nya ungdomsdrama

  • Viaplay
Filmtopp
12 februari 2021 kl. 12:02

Bygger på dansk podcast.

Filippa Coster-Waldau, dotter till danska Game of Thrones-skådespelaren Nikolaj Coster-Waldau, spelar huvudrollen i Viaplays nästa originalserie "What about Monica".

Dramaserien skildrar en grupp tonåringar som får hela sin värld omkullkastad när en i kompisgänget blir utsatt för ett övergrepp. Inspelningarna har precis dragit igång i Danmark, och serien planeras att ha premiär på Viaplay i slutet av 2021. 

What about Monica följer sextonåriga Louise, vars liv vänds upp och ned när hennes bästa vän Monica blir våldtagen på en fest som Louise bjöd med henne till. Tyngd av skuld börjar Louise gräva i vem som kan vara gärningsmannen, och när det visar sig att han kan vara en i kompisgänget ställs allt på sin spets. Ju mer Louise gräver i sina vänners liv desto fler hemligheter upptäcker hon om ”förbjudna” känslor, och att ingen av dem verkar vara rakt igenom onda eller goda – inte ens Louise själv. När vännerna börjar anklaga varandra, och vad Louise uppfattar som falska anklagelser riktas mot killen hon är förälskad i, tvingas hon göra ett val; följa sitt hjärta eller sina vänner?

– Med seriens fokus på att belysa komplexiteten i att göra val och förstå dess konsekvenser blir What about Monica ett rörande och spänningsfyllt porträtt av de avgörande tonåren, där det sociala spelet dominerar allt, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer hos NENT Group.

MER LÄSNING:

Martin Stenmarck om Lyckoviken

"What about Monica" är en klassisk historia om att växa upp berättat i krim-form och bygger på den populära danska podcasten "Det med Liv" av Julie Budtz Sørensen, som också är huvudförfattare till serien. För regi står Nils Holst-Jensen och serien produceras av Nimbus Film. Originalerserien What about Monica består av åtta avsnitt och har premiär i slutet av 2021 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL