Viaplays Made in Oslo – Trailer och premiärdatum

Viaplays Made in Oslo – Trailer och premiärdatum

  • Viaplay
Filmtopp
04 april 2022 kl. 09:51

Med Outlander-skådespelaren i en av rollerna

Den norska dramaserien Made in Oslo med Pia Tjelta i huvudrollen har premiär på Viaplay söndag 24 april. I serien dyker The Crown-stjärnan Tobias Menzies upp, tillsammans med en rad framstående skandinaviska skådespelare. Se officiella teasern här.

I Made in Oslo spelar Pia Tjelta rollen som fertilitetsläkaren Elin, en rollfigur hon själv beskriver som en modern drömroll.

– För mig har det varit en gåva att få spela en så kontrastfylld karaktär, och jag har älska varje sekund av inspelningen. Jag känner att vi har skapat något annorlunda. Något me hjärta och själ i vartenda led, som jag verkligen hoppas att tittarna kommer att gilla. Att göra TV är det stora "vi", och det här gänget är det häftigaste jag har jobbat med hela mitt liv, säger Pia Tjelta.

Medan Elin behandlar sina patienter med klokskap och professionalitet, kämpar hon privat en maktlös och irrationell kamp mot sin egen biologiska klocka. Hennes vilja att riskera äktenskap, karriär och livsverk strider mot allt förnuft. Hon har möjligheten att spela rollen som Gud på sin egen klinik.

Tobias Menzies som ambitiös affärsman

På rollistan finns utöver Pia Tjelta (Lykkeland, Neste sommer), Jakob Cedergren (Den skyldige, Spindeln), Ola G. Furuseth (22. juli, Heksejakt), Mariann Hole (Wisting, Ögonvittnet), Sara Khorami (Ingenting att skratta åt, Full Dekning), Ane Skumsvoll (22. juli, Ingenting att skratta åt) och Erle Østraat.

Dessutom spelar brittiske stjärnan Tobias Menzies (The Crown, Outlander) rollen som den ambitiöse och charmige affärsmannen Nicolas Jones.

Kathrine Valen Zeiner har skapat Made in Oslo och skrivit manus. Hon har tidigare jobbat med stora norska produktioner som Wisting, Valkyrien och Ögonvittnet. Den här gången har hon använt sina personliga erfarenheter efter att själv ha kämpat med att bli mamma.

– Jag blev chockad av intensiteten i min egen ouppfyllda barnlängtan. Nästan skrämd. Jag ville ta mig in på insidan av den här besattheten , och det var viktigt för mig att göra det med innerlighet och värme. Elin tar svåra beslut, men vi känner med henne, och känner igen oss i henne. En stor utmaning i den här serien har varit att hålla det nära. Att låta yrkesfack, politik, bransch, forskning och lagstiftning utgöra bakgrund, krydda och kontext, medan vi upplever dilemmana tillsammans med karaktärerna, säger Kathrine Valen Zeiner.

Marit Moum Aune är regissör för Made in Oslo. Serien produceras av Nina B. A. Figenschow och Ingunn SundelinTordenfilm, medan Tanya Nanette Badendyck är ansvarig producent på NENT Group.

Made in Oslo består av åtta avsnitt på 45 minuter, och har premiär på streamingtjänsten Viaplay söndag 24 april.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL