Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Viaplay till Estland, Lettland och Litauen under 2021

Viaplay till Estland, Lettland och Litauen under 2021

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 maj 2020

NENT Group fortsätter Viaplay-expansionen i Europa.

Nordic Entertainment Group har etablerat Viaplay i samtliga av Nordens länder och tar nu sikte på våra grannar på andra sidan Östersjön. NENT Group avser att lansera streamingtjänsten i Estland, Lettland och Litauen under det första kvartalet 2021.

Anders Jensen, vd NENT Group
Anders Jensen, vd på NENT Group. Foto: Hans Berggren

Efter att ha framgångsrikt lanserat Viaplay på Island i början av april – och passerat över 2,5 miljoner prenumeranter – så blickar NENT Group och Viaplays vd Anders Jensen för första gången utanför Nordens gränser. 

Jensen säger så här i ett pressmeddelande om valet av att expandera till Baltikum: 

– Expansionen av Viaplay till Baltikum är ett naturligt nästa steg. Dessa marknader är nära våra hemmarknader, har relativt låg penetration och är snabbväxande, och vi kommer att ha ett unikt erbjudande som riktar sig till alla tre marknader. 

I pressmeddelandet framstår just den outnyttjade, baltiska marknaden som den främsta anledningen till expansionen. Det beskrivs att enbart en femtedel av hushållen i Baltikum betalar för en streamingtjänst i dagsläget, i jämförelse med över 50% av hushållen i Norden. 

Dessutom sägs majoriteten av de 2,8 miljoner baltiska hushållen ha tillgång till hastiga bredbandsanslutningar som håller på att förbättras än mer. 

Enligt Jensen så är Viaplay redan i full gång med att säkra material riktat till den baltiska marknaden. 

– Vi har redan säkrat viktiga innehållsrättigheter för marknaderna till konkurrenskraftiga priser, och vi ser fram emot att ge tittare i Estland, Lettland och Litauen underhållning till en god valuta för pengarna från tidigt nästa år.

NENT Group säger att utbudet för den baltiska marknaden kommer att presenteras i detalj när lanseringen närmar sig, men hintar redan nu om att de 30 originalserier som Viaplay har schemalagda för 2020 kommer att finnas tillgängliga. Dessutom kommer de baltiska länderna att kunna förvänta sig originalserier från sin region i framtiden.

NÄSTA ARTIKEL