Viaplay släpper sin första nederländska film under 2023

Viaplay släpper sin första nederländska film under 2023

  • Viaplay
Filmtopp
16 februari 2023 kl. 11:02
ANNONS
ANNONS

Satsningen utanför Norden fortsätter

Viaplay fortsätter sin satsning utanför Norden och Baltikum. Nu rapporterar streamingtjätten i ett pressmeddelande att man senare under 2023 kommer att släppa sin första nederländska originalfilm.

I slutet av 2023 släpper Viaplay sin första nederländska film, en skarp komedi som utspelar sig kring en julmiddag där ingenting går som planerat.

Jacqueline Blom (Black Widow), René van Zinnicq Bergman (Smeris), Georgina Verbaan (Blodspakten), Barbara Sloesen (Something About Love), Kiefer Zwart (Good Times, Bad Times) och Stefanie van Leersum (Woensel West) spelar huvudrollerna, med stöd av en stor ensemble av etablerade och nya talanger. Filmen är regisserad av långfilmsdebutanten Michael Middelkoop (som ligger bakom den kritikerrosade kortfilmen "Snor").

Inspelningarna pågår för fullt i Amsterdam och namnet på filmen kommer att tillkännages i ett senare skede. Manusförfattare är Lotte Tabbers och Isis Mihrimah Cabolet.

Viaplay släpper sin första nederländska film under 2023
Pressbild: Viaplay.

Nederländsk julsatsning från Viaplay

I Viaplays nästa komedi är det jul och tittarna får följa en dysfunktionell familj under de två veckorna som leder fram till deras årliga festmiddag. Brechtje är en 60-årig kvinna som blir ”cancelled” av hela landet utan att förstå varför. Martijn är hopplöst kär i sin mycket yngre kollega, Bob är fast i ett hopplöst äktenskap, och Justus är en man på jakt efter sin hypermaskulinitet. Slutligen Jos, en notorisk förespråkare av en så fördomsfri värld som möjligt ... ända tills hennes flickvän vill ha en trekant.

– Vår första Viaplay-film i Nederländerna är en berättelse om glädjen med familjefiranden och besvikelsen när ingenting går som planerat. Vi har redan 1,2 miljoner nederländska prenumeranter och detta år kommer att vara viktigt för att etablera Viaplays position som ledande storyteller i Nederländerna. Denna skarpa komedi med några av de största lokala talangerna kommer att bli ett bra tillägg till vårt nederländska innehållsportfölj, säger Filippa Wallestam, Viaplay Group Chief Content Officer.

Streamingtjänsten Viaplay lanserades i Nederländerna den 1 mars 2022.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL