Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Connie Nielsen

Viaplay släpper serie med Wonder Woman-stjärna

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 augusti 2020

"Close to Me" bevskrivs som ett psykologiskt drama.

Nästa år släpper Viaplay den engelskspråkiga originalserien "Close to Me". Det psykologiska dramat är baserad på Amanda Reynolds bästsäljande roman med samma namn. I huvudrollerna syns den danska stjärnan Connie Nielsen (Wonder Woman) och Christopher Eccleston (Doctor Who). Serien i sex delar kommer att ha exklusiv premiär på Viaplay i Norden och Baltikum under 2021.

Jo Harding (Connie Nielsen) verkar ha allt – ett vackert hus på landet, begåvade barn och en hängiven make. Men efter en olycka försvinner ett helt år från Jos minne. När hon kämpar för att återskapa minnena upptäcker hon att hennes liv inte är så perfekt som hon föreställt sig – och att någon till varje pris försöker dölja en hemlighet från henne.

– Den här fascinerande dramaserien avslöjar det svek och bedrägeri som kan finnas under ytan hos en till synes perfekt familj. Connie Nielsen är en oerhört karismatisk talang, och Close to Me ställer en fråga de flesta kan relatera till: Vad vet vi egentligen om oss själva och de som står oss nära? Den ständigt föränderliga intrigen, dialogen rakt in i kameran, och det fantastiska indie-inspirerade soundtracket kommer att locka tittare, samtidigt som serien utforskar ett ämne som sällan får plats på TV-skärmen – nämligen den kvinnliga medelålderskrisen. Jag ser mycket fram emot att släppa Close to Me på Viaplay, säger Filippa Wallestam, EVP and Chief Content Officer, NENT Group. 

Connie Nielsen
Connie Nielsen. Foto: NENT Group.

Connie Nielsens meriter inkluderar storfilmer så som Gladiator, Mission to Mars, The Hunted och Nymphomaniac. Hon spelar DC Comics superhjälte Hippolyta i filmerna Wonder Woman, Justice League samt i den kommande Wonder Woman 1984. Christopher Eccleston vann en internationell Emmy för Accused, och har under sin 25 år långa skådespelarkarriär bland annat spelat huvudrollen i BBC:s hitserie Doctor Who och Our Friends in the North.

Serien, som redan sålts till Channel 4 i Storbritannien är skriven av Angela Pell (Snow Cake, Gifted) och regisseras av Michael Samuels (The missing, Any Human Heart). Gina Carter (24 Hour Party People, Kingdom) och Connie Nielsen är exekutiva producenter, tillsammans med Robert Taylor och Ed Clarke från The Development Partnership (TDP) och Dave Clarke från NENT Studios UK.

Inspelningarna av den sex avsnitt långa serien väntas starta nu i augusti i Storbritannien och "Close to Me" beräknas ha premiär på Viaplay i Norden och Baltikum under 2021.

NÄSTA ARTIKEL