Viaplay släpper porrserien "I kärlekens namn"

Viaplay släpper porrserien "I kärlekens namn"

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 11 september 2022 kl. 06:09 | Publicerad 09 september 2022 kl. 10:09

Familjen blir rika på porr

Viaplays nya dramakomedi "I kärlekens namn" handlar om en familj på sjuttiotalet som blir rik på porr. Serien är baserad på den sanna historien om seriens skapare, regissören Bård Breiens uppväxt.

I Viaplays senaste norska dramasatsning I kärlekens namn gör mamman i familjen allt hon kan för att hålla inkomstkällan dold från omvärlden - medan pappan istället ser porr som ett politiskt uppror mot moralpoliser, kyrkan och socialdemokratin. Serien är baserad på skaparen och regissören Bård Breiens egna erfarenheter från sin uppväxt. Detta meddelar Viaplay i ett pressmeddelande.

Maria Bonnevie spelar mamman Anne-Lise Bang, en grundskollärare som lever ett guldkantat liv genom sin mans företag. Samtidigt skäms hon för hans karriärval, och gör allt i sin makt för att upprätthålla en fasad och dölja familjeföretagets affärsidé för sjuttiotalets konservativa, norska samhälle.

– Jag ser verkligen fram emot att spela den här rollen. Som skådespelare kan vissa ramar gynna kreativiteten. Därför blir det extra roligt att kunna inspireras av händelser från det verkliga livet. Den här familjens historia gick rakt in i hjärtat, säger Maria Bonnevie.

Maria Bonnevie i "I kärlekens namn"
Maria Bonnevie i "I kärlekens namn". Foto: Ihne Pedersen / Viaplay.

Stora ambitioner för nya serien

Anne-Lise Bangs man spelas av Trond Espen Seim, som har stora förväntningar på att I kärlekens namn ska kunna mäta sig med Viaplays andra norska, produktioner som Pörni, Wisting och Made in Oslo.

– Viaplay har lagt ribban högt de senaste åren. Vår ambition är att kunna toppa det och höja den ytterligare, säger Trond Espen Seim.

Rollerna som de två sönerna i familjen spelas av Jakob och Jonas Oftebro, som också är bröder på riktigt. Det är Jonas karaktär, Balder, som slutligen gör upp med resten av familjen och konfronterar sina närmaste.

I kärlekens namn
Trond Espen Seim i "I kärlekens namn". Foto: Ihne Pedersen / Viaplay.

Levde hårt på pappans porr

Serieskaparen Bård Breien ser fram emot att få dela sin personliga historia kring sin uppväxt med tittarna.

– Jag växte upp i en fantastisk familj men där vi under sjuttio- och åttiotalet levde rätt hårt på pengarna som min pappa tjänade från porren. Både jag personligen och min familj drabbades givetvis av allt som hände. Därför känns det extra fantastiskt att äntligen få berätta den här historien tillsammans med Viaplay, säger Bård Breien.

Serien spelas in under hösten och förväntas ha exklusiv premiär på Viaplay 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL