Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Try Hard

Viaplay släpper komediserie om e-sport

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 juni 2020

I "Try Hard" möter vi CS-älskande gamers.

Till hösten släpper Viaplay den danska komedin "Try Hard". Viaplays originalserie i åtta delar handlar om fem vänner som älskar att spela Counter Strike och de tvivelaktiga metoderna gamers tar till för att slå igenom internationellt inom e-sport. Try Hard har premiär på Viaplay under hösten 2020.

Sebastian (Ari Alexande) är 24 år, bor hemma, och tillbringar all sin tid genom att spela Counter Strike. När hans föräldrar till slut slänger ut honom behöver Sebastian börja tjäna pengar för första gången i sitt liv – och vad kan vara bättre än att starta en professionell karriär inom e-sport med sina vänner? Snart upptäcker de dock att vägen till framgång kantas av stenhård konkurrens och att e-sport världen är allt annat än ett oskyldigt spel.

Förutom Ari Alexande (Badhotellet) ser vi bland andra Patrick Hansen, Niclas Kølpin (Sommaren 92), Mohammed Djeziri (The Day We Died) och Alexander Magnússon (Jag är William) i övriga roller.

Try Hard är producerad av New Creations och regisserad av Anders Morgenthaler. Inspelningarna pågår i den danska regionen Zealand.

– Anders Morgenthaler är en av Danmarks mest begåvade berättare och vi ser mycket fram emot det här samarbetet. Med Try Hard vill vi fokusera på gaming och att berätta historien om en värld och en dröm som är väldigt verklig för många ungdomar idag, men som deras föräldrar kanske inte alltid förstår, säger Fillippa Wallestam, EVP and Chief Content Officer på NENT Group.

Try Hard efterföljer Viaplays framgångsrika danska komedier Lars och Hand i Hand. Serien i åtta delar har premiär under hösten 2020 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay i hela Norden.

För mer läsning, spana in vår samlingssida för Viaplay!

NÄSTA ARTIKEL