Viaplay och Telenor – så blir nya innehållet

Viaplay och Telenor – så blir nya innehållet

  • Viaplay
Filmtopp
13 oktober 2022 kl. 11:51

"En fantastisk nyhet för Viaplay"

Viaplay och Telenor sluter ett nytt avtal som innebär att streamingtjänstens utbud blir tillgängligt för Telenors svenska och norska TV-kunder.

Viaplay Group och Telenor har kommit överens om ett nytt långsiktigt distributionspartnerskap i både Sverige och Norge som erbjuder Telenors 1 miljon TV-kunder tillgång till Viaplay Groups mycket populära sport-, serie- och filminnehåll. Telenor fortsätter att distribuera streamingtjänsten Viaplay samt Viaplay Groups linjära TV- och betal-TV-kanaler i Sverige och Norge, tillsammans med det hybrida V Premium-erbjudandet med Premier League-fotboll i Norge.

V Premium erbjudandet

V Premium är en innovativ hybridprodukt för den norska marknaden som inkluderar fem premium linjära TV-kanaler dedikerade till Premier League, alla V sport-kanaler, och tillgång till Viaplays Film & Serier-paket.

Viaplay och Telenor – så blir nya innehållet

Viaplay och Telenor – detta innebär avtalet för dig
Sofia Helin i "Limbo", en av Viaplays nya serier våren 2023. Foto: 

Som en följd kommer Telenor-kunder i Sverige att kunna se Viaplays Film & Serier-paket och sporterbjudanden. Dessutom kommer Viaplay fortsätta att vara tillgänglig genom Telenors OTT-erbjudande Telenor Stream, ett populärt val för Telenors mobil- och bredbandsabonnenter.

I Norge förblir Viaplay Film & Serier tillgängligt genom Telenors T-We-produkt som baseras på poängbaserad paketering, där Viaplay redan är ett populärt val bland norska tittare.

– Det här nya avtalet är en fantastisk nyhet för Viaplay. Vår kombination av direktsänd sport i världsklass, prisvinnande Viaplay Originals och det bästa från Hollywood är unik. Telenors fokus på affärsutveckling och på att säkra det bästa innehållsutbudet har levererat ett utmärkt resultat för deras kunder i de svenska och norska marknaderna, säger Kim Poder, Viaplay Group Chief Commercial Officer i ett pressmeddelande.

Bjørn Ivar Moen, VD för Telenor Sverige säger följande: 

– Kunder hos Telenor ska få mycket innehåll för pengarna och det ska finnas något för alla. Därför är vi glada för det utökade och förlängda samarbetet med Viaplay Group som innebär att kunderna fortsatt kan få tillgång till bra innehåll på olika plattformar, vilket kommer att gynna både fastnäts- och mobilkunder.

Utöver Premier League är Viaplay den svenska och norska hemvisten för premiumsport som NHL, Formel 1, FIS-vintersport, Bundesliga, EFL Championship, Carabao-cupen, FA-cupen, UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League, IHF- och EHF-handboll, och mycket mer.

Viaplay planerar att släppa minst 70 originalproduktioner i år, och har långsiktiga avtal med stora Hollywood-studios som Sony och MGM.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL