Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Viaplay Medium – Allt om nya paketet

Viaplay Medium – Allt om nya paketet

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 november 2021

Nu tillgängligt

Det snabbt växande streamingföretaget Nordic Entertainment Group lanserar idag ett ett helt nytt paket – Viaplay Medium, med stora idrottsögonblick samt film och serier i världsklass.

Viaplay Medium erbjuder streaming av våra mest folkkära landslag däribland allt från NENT Groups nya gnistrande skidsporträttigheter och Viaplays kompletta utbud av filmer och serier.

– I takt med att vi breddar vår sportportfölj ser vi en ökad efterfrågan på nya paketstrukturer. Med Viaplay Medium kommer fler kunder kunna ta del av vårt fantastiska sport- och underhållningserbjudande, säger Joakim Friberg, kommersiell chef på Viaplay.

Paketet kostar 129 kronor/månaden de första tre månaderna för tittare som tecknar abonnemang fram till och med 10 januari, därefter gäller ordinarie pris 329 kronor/månaden. Viaplay Medium innehåller en stor del av NENT Groups stjärnsprakande sporträttigheter, inte minst världscupen i längdskidåkning med våra blågula längdskidåkningshjältar Frida Karlsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla som på Viaplay blir möjliga att följa utan reklam och med reprismöjligheter för varje tävling upp till 48 timmar.

I NENT Groups FIS-rättigheter (internationella skidförbundet) ingår även världscupen i alpint, snowboard, freestyle, freeskiing, backhoppning och nordisk kombination.

MER LÄSNING:

Fotbollslandslaget gör entré

I kategorin folkkära landslag räknas bland annat Tre Kronor och handbollslandslagen. Först ut på Viaplay är damernas handbolls-VM i december följt av JVM i ishockey under jul- och nyårshelgerna. I januari är det handbollsherrarnas tur att slåss om EM-medaljer och i maj släpps pucken i ishockey-VM i Finland.

Men inte nog med det. 2022 är även året då Alexander Isak, Victor Nilsson Lindelöf och herrarnas fotbollslandslag gör sin entré på Viaplay, då NENT Group säkrat rättigheterna till UEFA Nations League samt VM- och EM-kvalen till och med 2028.

Fotbollsfansen erbjuds även alla matcher från tyska Bundesliga, europeiska klubbmästerskapen UEFA Europa- och Conference League. Det finns något för alla idrottssmaker på Viaplay Medium som European- och LPGA-Tour i golf, IndyCar, UFC, NFL och mycket annat.

– Sporten har en mycket central roll i Viaplays erbjudande och uppskattas av många. Genom att skapa ett nytt Mediumpaket kan vi nå ut till fler användare med våra enastående produktioner, säger Joakim Friberg.

Prisade Viaplay Originals

I paketet ingår även Viaplays stora utbud av filmer och serier, så som prisade Viaplay Originals, högkvalitativa dokumentärer, barninnehåll och mängder av stjärnspäckade filmer och serier.

För den som älskar nordiska kvalitetsserier finns bland annat norska kritikerrosade thrillern Furia, danska Förhöret med Pernilla August, Henrik Schyfferts Zebrarummet och båda säsongerna av Leif GW Perssons Det som göms i snö, som har utsetts till höstens bästa krimserie av recensenter. Rykande färska internationella Viaplay Originals är bland andra The Box, Kin, Close to me och den hyllade young adult-serien Threesome.  

Viaplay satsar i höst även extra mycket på en rad nya fängslande dokumentärer, exempelvis The Prize of Silence om de sexuella övergrepp som skakade om en hel kulturvärld och nästan krossade Svenska Akademien.

Viaplay Mediums ordinarie pris blir 329 kronor/månaden, men tittare som tecknar abonnemang under perioden 1 november till 10 januari får Viaplay-paketet för kraftigt reducerade 129 kronor/månaden de tre första månaderna.

För den som fortsatt vill ta del av Viaplays hela utbud inklusive Premier League, Formel 1, NHL, Ryder Cup, och herrarnas golf majors (PGA Championship, US Open, The Open) är det fortsatt Viaplay Total för 449 kronor som gäller.

Viaplay Film och Serier kostar fortfarande 129 kronor/månaden.

NÄSTA ARTIKEL