Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ida tar ansvar

Viaplay gör dramaserie av populära Ida tar ansvar

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2021

Humoristiskt och mörkt

Viaplays nya norska satsning handlar om en ung och ängslig psykologstudent som ständigt oroar sig för terrorattentat. Originalserien är baserad på Kjersti Halvorsens kritikerrosade debutroman med samma namn.

Hösten på Viaplay ser mycket lovande ut med flera nya serier så som Furia, Threesome och Zebrarummet. Nu är det klart att Viaplay gör ytterligare en norsk originalserie efter framgångarna med Delete Me, Pörni och Wisting. Ida tar ansvar spelades in i Oslo-området i somras med väntad premiär på Viaplay längre fram.

Viaplays nya originalserie handlar om Ida, en student från Oslo som är besatt av katastroftankar och terrorhot. När Ida träffar incel-killen Axel är hon övertygad om att han är en framtida skolskytt och att det är hennes ansvar att stoppa en kommande katastrof.

Elli Rhiannon Müller Osbourne spelar huvudrollen som den bekymrade studenten Ida, och är känd från bland annat Psychobitch och Utöya. Därtill syns flera intressanta och unga skådespelare som Arthur Hakalahti, Mohammed Aden Ali och Sofia Tjelta Sydness som lovordades för sin roll i Delete Me.

Ida tar ansvar
Foto: Anton Soggiu/Viaplay.

– Jag tror att många kommer kunna känna igen sig i Ida tar ansvar, och regissören Rikke Gregersen var en stor drivkraft under hela inspelningen. Hon har förstått den här serien på ett sätt som ger mig trygghet och självförtroende som skådespelerska säger, Elli Rihannon Müller Osbourne.

Regissören Rikke Gregersen har tidigare bland annat vunnit en student-Oscar för kortfilmen De hänsynslösa. Ida tar ansvar är baserad på Kjersti Halvorsens debutroman med samma namn som kom 2019.

– Som en lite orolig tjej som ofta förstorar upp små saker ur sina proportioner tilltalade Kjerstis roman mig. Temat är mörkt, men tonen ljus och rolig, något vi har försökt föra vidare till serien. Elli har skildrat Ida på ett sätt som är både sårbart och kvickt, och inte minst väldigt igenkännande, säger Rikke Gregersen.

Ida tar ansvar kommer exklusivt på Viaplay längre fram.

NÄSTA ARTIKEL