Två systrar

Två systrar av Hannah Widell och Amanda Schulman blir Viaplay-serie

  • Viaplay
Filmtopp
02 oktober 2020 kl. 10:10

"Det är en dröm som går i uppfyllelse"

Hannah Widell och Amanda Schulman har skrivit en trilogi om systerskap. Nu kommer deras karaktärer till liv i Viaplays nya originalserie "Två systrar".

Produktionsbolaget Yellow Bird har tillsammans med regissören Julia Lindström skapat en dramaserie fritt baserad på Hannah Widells och Amanda Schulmans romansviten där Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson kommer att spela huvudrollerna.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för den här serien. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Hannah Widell.

Hannah Widell och Amanda Schulman har en trogen fanbase som lyssnar på dem i Fredagspodden, en av Sveriges största podcasts där de diskuterar relationer och vardagliga grubblerier och spaningar. Systerskap är ett återkommande tema som de också gestaltat i trilogin Två systrar. Nu blir deras dröm verklighet när första boken blir nästa originalserie på Viaplay.

– Alicia och Vanessa är två karaktärer som ligger oss väldigt nära, och sedan första sidan skrevs har vi fantiserat om att få se all kärlek, svärta och ångest komma till liv i ett TV-drama. Vi är därför otroligt glada och tacksamma för den här serien, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Hannah Widell.

– Att se hur dessa fantastiska skådespelare tolkar bokens starka personligheter ska bli otroligt spännande och vi är så ödmjuka och glada inför den magi som hela teamet skapar i detta nu, säger Amanda Schulman.

Produktionsbolaget Yellow Bird har utvecklat serien fritt baserad på romansviten av Hannah Widell och Amanda Schulman. Inspelningarna inleddes denna vecka i Stockholm där huvudrollerna som Alicia och Vanessa spelas av Dilan Gwyn (Älska mig) och Julia Ragnarsson (Fartblinda).

Två systrar
Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson. Foto: Susanne Kindt/Viaplay.

– Jag tyckte om idén att en historia är centrerad kring två systrar för det är en relation som inte utforskats så mycket inom svensk dramaproduktion. När jag träffade regissören Julia Lindström blev jag så taggad för hon tänkte utanför boxen och hade en stark vision. Det här kommer bli en serie jag själv ser fram emot att se, säger Dilan Gwyn.

Julia Ragnarsson har själv läst böckerna och ser fram emot att axla rollen som storasyster Vanessa.

… Det här är en roll långt ifrån roller jag tidigare spelat. Två systrar känns modernt och roligt med en liten tät ensemble. Det är superkul att få jobba med en kvinnlig regissör och att manus är skrivet av en kvinna baserat på böcker skrivna av två starka kvinnor. Det är en ynnest att få jobba med sådana projekt. Dessutom är det härligt med Stockholmsmiljöer som blir en viktig del av serien, säger Julia Ragnarsson.

Två systrar är en modern kärlekshistoria med mörka och komiska undertoner. Serien handlar om två systrar och bästa vänner, som tvingas växa ifrån varandra i tappra försök att växa upp. Alicia lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet, men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa gör kometkarriär i TV-branschen, men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera denna innovativa produktion skapad av och om starka kvinnor. Två systrar tar upp en av livets viktigaste relationer – systerskap. Även om serien främst riktar sig till en yngre publik tar den upp ämnen och situationer många kan relatera till så jag är övertygad om att Två systrar kommer nå ut ännu bredare, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Serien är regisserad och skapad av Julia Lindström med Amy Black Ndiaye som avsnittsförfattare. Producenter är Alexia Wennberg, Cecilia Forsberg och exekutiv producent Georgie MathewYellow Bird.

Två systrar blir en dramaserie i åtta delar på 22 minuter vardera med premiär nästa år på Viaplay.

För fler nyheter ---> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL