Viaplays nyheter i augusti 2021

Trailerpreimär: Zebrarummet på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
03 augusti 2021 kl. 09:08

Trailern hintar om obehaglig Henrik Schyffert.

Viaplay har släppt en första teaser till deras efterlängtade dramaserie "Zebrarummet", som bland annat utvecklats av Henrik Schyffert. Se förhandsvisningen här!

MER LÄSNING:

Kommande "Zebrarummet" är ett spänningsdrama där en ung elev från den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död. Det blir ett mysterium som omgärdas av kompakt tystnad från skolans privilegierade ungdomar. En bit från Tuna Kvarn ligger den kommunala Holmeredskolan, som snabbt blir utpekad som källan till tragedin. Nu riktas omvärldens blickar mot skolorna, och när en mobilfilm från Tuna Kvarns förnedrande initieringsriter läcker ut i sociala medier sätts oanade mekanismer i rörelse. 

– Min karaktär Hugo är en rätt osympatisk person med hög status på den här elitskolan, som kanske njuter lite av att sätta sig på folk. Det var faktiskt otroligt roligt att spela Hugo, eftersom jag personligen har svårt att vara elak mot folk och lätt får dåligt samvete, medan han förmodligen har ett lite friare samvete. Nu kunde jag bara släppa loss och spela något som är väldigt långt från mig själv, säger Valter Skarsgård.

Zebrarummet handlar om en internatskola för de privilegierade, men är också en berättelse om olika förutsättningar i livet, om kulturkrockar och maktspel, om vad människor är beredda att göra för att uppnå sina drömmar, och om hur strukturer i samhället reproduceras. Serien bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman.

I rollerna ser vi förutom Henrik Schyffert bland andra  Edvin EndreAliette OpheimValter SkarsgårdAlva BrattMaxwell VazTiam MiladiWilma Lidén, Amanda LindhAdja Krook och Aviva Wrede

– Det har varit både spännande och intressant att öppna dörren till en annars rätt så otillgänglig plats som internatskolor är. Det är få personer som har insikt i hur såna här skolor ser ut och fungerar förutom de som faktiskt går där, vilket gör att vi har kunnat ta ut svängarna i dramat och skapa en mystik med hjälp utav miljön. Mitt största fokus har legat på karaktärerna och att göra dem så dynamiska som möjligt, att också visa hur de har blivit som de blivit, säger manusförfattaren Michaela Hamilton.

Serien, som är ett Viaplay-orginal, regisseras av Andrea Östlund, Erik Eger och David Berron. Den produceras av Heidi Rydbeck. Manusförfattaren Michaela Hamilton har skrivit sex av avsnitten och resterande två av Erik Eger. Medförfattare är även Gustaf Skördeman, Anna Platt och Fredrik Agetoft

"Zebrarummet" består av åtta avsnitt och har premiär på Viaplay den 22:a augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL