Den som dräper säsong 3 – detta vet vi

Trailer till Den som dräper - Mörkret säsong 3 – då har den premiär

  • Viaplay
Filmtopp
03 januari 2023 kl. 10:01

Snart är kriminalaren tillbaka

Nu släpps officiella trailern för tredje säsongen av "Den som dräper – Mörkret" säsong 3, som är Viaplays första dramaproduktion att släppas 2023. Natalie Madueño (The Rain) återvänder i huvudrollen som profileraren Louise Bergstein, och får bland annat sällskap av nytillskottet Simon Sears (Riket Exodus), som spelar utredningsledare.

När ett medelålders par hittas brutalt mördat utanför sitt hem inleds en hektisk utredning för att hitta mördaren. Gärningsmannaprofileraren Louise Bergstein (Natalie Madueño) står åter i centrum med sin förmåga att ge polisen avgörande pusselbitar i deras arbete. Ny skådespelare för säsongen är Simon Sears som spelar den rutinerade utredningsledaren Frederik Havgaard, som vänder sig till Louise för att få hjälp med hennes analys. Dubbelmordet visar sig bara vara det första i en serie råa mord som kopplas till utredningen.

I tredje säsongen av Den som dräper – Mörkret får vi komma närmare Louise, som kämpar med traumat från sin senaste mordutredning. Samtidigt dyker en person från hennes förflutna upp och vänder upp och ner på hennes tillvaro. 

– Vi kommer att få se en ny sida av Louise, som vi inte har sett förut. En mer sårbar sida. Louise har utvecklat PTSD efter sin senaste mordutredning och kämpar därför med ångest, men också med att acceptera sig själv och sina brister. Hon får en också ny kollega som utmanar henne på flera plan, samtidigt som hennes pappa återupptar kontakten efter många år. Jag tycker att vi kommer nära henne på ett sätt som vi inte gjort tidigare, och det är verkligen spännande, säger Natalie Madueño.

Se trailern till Den som dräper - Mörkret säsong 3 här:

Serien hade sin första premiär våren 2019 och blev en omedelbar succé som följdes upp av en andra säsong våren 2021. Tredje säsongen består av åtta avsnitt på Viaplay. De två första avsnitten släpps 8 januari och de resterande avsnitten släpps på söndagar.

Rollerna spelas av stora danska skådespelare som Natalie Madueño (Follow the money, The Rain), Simon Sears (Herrens vägar, Riket Exodus), Alex Høgh (Vikings, The Viking – Knarkkungens fall), Clara Rosager (The Rain, 2 dygn), Jacob Lohmann (Norskov, Follow the money), Jesper Lohmann (Brottet, Mercur) och Thomas Hwan (Follow the money, Kastanjemannen). 

Ina Bruhn (Dicte, Ockupationen) är huvudförfattare för "Den som dräper – Mörkret" säsong 3, och Mads Kamp Thulstrup är konceptuell regissör (Follow the money, Danish Dynamite). Serien är producerad av Miso Film med producenterna Peter Bose, Jonas Allen och Caroline Schlüter. Exekutiv producent på Viaplay Group är Dorte Fuglsang.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL