Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Trailer: blodigt i Cryptid – Viplays high-school rysare

Trailer: blodigt i Cryptid – Viplays high-school rysare

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 oktober 2020

Blodig twist i Oscar Zias skådespelardebut.

Se den officiella trailern till "Cryptid", Viaplays nya ungdomsdrama i high school-miljö med en minst sagt blodig, övernaturlig tvist. Serien har premiär på Halloween, fredag 30 oktober över hela Norden.

– Jag har precis sett första avsnittet och är sjukt taggad på fortsättningen. Det känns verkligen som att vi vågat tänja på gränserna och skapat något helt nytt. Jag hoppas att folk kommer att tycka om det lika mycket som jag gör, säger huvudrollsinnehavaren Julius Fleischanderl

Cryptid utspelar sig i Odensfors, en till synes händelselös ort på landet. Plötsligt bryts lugnet när en elev på den lokala gymnasieskolan dör på ett oförklarligt och bisarrt sätt. Det är också startskottet för problemen i Niklas (Julius Fleischanderl) och Esters (Maja-Johanna Englander) relation. 

– Det är min debut som skådespelare framför kameran och jag hade inte kunnat föreställa mig att få en bättre start. Arbetet med den här serien har varit väldigt roligt och givande. Det är extremt nervöst att blotta sitt arbete för publiken, men jag är samtidigt så taggad inför premiären, säger Maja-Johanna Englander.

Även Oscar Zia gör skådespelardebut i Cryptid och i övriga bärande roller ser vi blandra andra Astrid Morberg, Johan Hedenberg och Amanda Lindh.

MER LÄSNING: 

Nytt på Viaplay hösten 2020

Cryptid bygger på en originalidé av den internationellt erkända serieförfattaren Sylvain Runberg som 2011 vann silver på International Manga Award. Runbergs böcker har översatts till 15 olika språk och sålts i över en miljon upplagor världen över. Huvudförfattare är Morgan Jensen och Henrik Jansson-Schweizer som tidigare skapat och skrivit Viaplay Originals som Tjockare än Vatten och Superswede.

Cryptid regisseras av David Berron och produceras av Hadis Jabbari för Dramacorp. Exekutiva producenter är Patrick Nebout och Henrik Jansson-Schweizer som bland annat ligger bakom den Oscarsnominerade långfilmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

"Cryptid" har nordisk premiär med alla tio avsnitt att sträckkolla under Halloween och höstlovet från fredag 30 oktober på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL