Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tommy Körberg: ”Det är jag alldeles för gammal för”

Tommy Körberg om Ronja Rövardotter-serien: "Nej, för helvete"

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 juli 2023

Gör ingen återkomst till Astrid Lindgrens värld

Så småningom får vi se Viaplays TV-serie av "Ronja Rövardotter", men det blir utan den folkkäre artisten Tommy Körberg. I en intervju med Filmtopp berättar han att det inte funnits några planer på att gästspela i produktionen.

Bland de mest efterlängtade produktionerna i dag hittar vi Viaplays TV-serieversion av Astrid Lindgrens älskade klassiker Ronja rövardotter, som ska bestå av tolv stycken avsnitt som sträcker sig över två säsonger. I svenska mått beskrivs adaptionen som en storsatsning med ambitionen att ge en djupare inblick i Ronjas värld.

Viaplay själva menar att "berättelsen är densamma" men att den också "broderas ut" och "anpassas efter dagens publik". Bland annat utlovas storslagna specialeffekter, vackra miljöskildringar och mer utvecklade karaktärer.

Tommy Körberg
Tommy Körberg. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Tommy Körberg om att vara med i Ronja Rövardotter-serien: "Nej, för helvete"

I Tage Danielssons Silverbjörn-vinnande klassiker Ronja Rövardotter från 1984 såg vi Tommy Körberg i rollen som rövaren Lill-Klippen. När Filmtopp intervjuade den TV-aktuella och folkkära artisten om hyllningsprogrammet Vilket liv!, passade vi även på att fråga honom om nya Ronja Rövardotter:

– Jag har ingen aning om vad de håller på med, säger Tommy Körberg till Filmtopp.

Han bedyrar även att han inte kommer att vara med i en liten roll:

– Nej, för helvete, det är jag alldeles för gammal för, säger Tommy och skrattar.

Ronja Rövardotter
 Ronja och Birk i "Ronja Rövardotter". Foto: Frida Wendel. 

Skådespelarna i nya Ronja Rövardotter

Vi har tidigare rapporterat att nykomlingen Kerstin Linden ska gestalta Ronja Rövardotter. Av närmare 4 000 provspelningar föll lotten slutligen på henne:

– Det känns så himla kul att få göra min tolkning av rollen som Ronja Rövardotter. Även om boken och filmen om Ronja kom innan jag var född så har jag ändå läst och sett den flera gånger - och jag älskar verkligen berättelsen. Ronja är en tuff och smart tjej med mycket skinn på näsan, säger Kerstin Linden.

Det är också klart att Jack Bergenholtz Henriksson ska gestalta Ronjas vän Birk Borkason. Tvåfaldigt Guldbaggevinnande Sverrir Gudnason ska gestalta pappa Borka, Chripstopher Wagelin pappa Mattis, Krista Kosonen mamma Lovis och Maria Nohra mamma Undis.

I dagsläget är det inte bestämt vilket datum "Ronja Rövardotter" har premiär. 

NÄSTA ARTIKEL