Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Head säsong 2 – blir det någon fortsättning?

The Head säsong 2 – blir det någon fortsättning?

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 december 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 december 2020

Återstår att se om skaparna kan bygga vidare på den situationsbaserade thrillern.

Viaplays internationella dramathriller är en av höstens bästa serier och många hoppas på att få se mer av produktionen. Blir det någon fortsättning?

2020 har varit ett starkt år vad gäller nya serier på Viaplay. Streamingtjänsten har gett oss kanonbra titlar som Partisan, Maskineriet, Catwalk och nu The Head. Den sistnämnda är en The Thing-inspirerad forskningshriller i snömiljö, som inte bara bjuder på bitande kyla utan också nagelbitande spänning. Hela den första säsongen finns tillgänglig på Viaplay, men om vi kommer att få se mer av serien kan vi än så länge bara spekulera i...

Viaplay har ännu inte gått ut med hur många som sett säsong 1. De har heller inte gett något besked kring seriens framtid, men precis som många andra hoppas vi på att få se The Head säsong 2, även om vi kan se utmaningar med att utveckla konceptet. De sex avsnitten som finns av serien är nämligen väldigt situationsbaserade och därtill klaustrofobiska. Det ska också sägas att upplösningen lämnar oss med en duktigt dränerande katarsis när trådarna nystas upp.

Är allting sagt och gjort, eller kan man återvända till samma arena för ytterligare en säsong?

Kan inspireras av annat Viaplay Original

Så vida den inte är en antologi är en series arena helig och bredvid karaktärerna är det universumet som lockar över tittare. The Head för tankarna till en annan Viaplay-produktion, Rig 45, vars första säsong också kändes väldigt situationsbaserad. Manusförfattarna bakom serien om en mördare som går lös på en oljerigg, lyckades trots detta spinna vidare på berättelsen. Den andra säsongen utspelar sig ett år senare, där ett lik som spolas upp har en eventuell koppling till morden i den första säsongen vilket får polisen att återvända till riggen. Skulle The Head säsong 2 kunna göra någonting liknande? Det är förstås upp till skaparna att bestämma vilken väg de vill ta, men visst finns det alltid möjligheter. Kanske vågar man överge Sydpolen helt och hållet? 

När kan vi förvänta oss att se The Head säsong 2?

Om det blir en uppföljare är det svårt att förutspå när den kan tänkas komma. Inte minst på grund av den rådande pandemin som sättar käppar i hjulen, men också för att Viaplay inte nödvändigtvis visat sig vara konsekventa med takten de släpper sina produktioner på. Förmodligen har detta att göra med att de är noggranna med manusarbetet och och förproduktionen. Medan Älska mig säsong 2 dök upp året efter den första säsongen har det dröjt desto längre för andra stora produktioner som AdvokatenDet som göms i snö och just Rig 45 där det var närmare 1,5 år mellan säsongerna. Skulle påkostade The Head säsong 2 bli av förväntar vi oss inte att se den redan under 2021, även om det såklart vore en välkommen överraskning.

Filmtopp uppdaterar dig så fort det dyker upp spännande nyheter kring The Head

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL