Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Teaser till Viaplays komediserie Ambassadören

Teaser till Viaplays komediserie Ambassadören

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2020

"En komedi med mörka stråk."

Spana in den första teasern till Viaplays kommande komediserie "Ambassadören".

Svåra etiska dilemman – och en ambassadör med storhetsvansinne. Det är grunden för nya komediserien Ambassadören med Mikael Tornving, Happy Jankell och Fredrik Hallgren som kommer till Viaplay 11 oktober. Här är den första teasern.

Serien Ambassadören är den första i sin genre att spelas in i tre lokala versioner samtidigt– en svensk, en norsk och en dansk version – med tre olika nationella ensembler av skådespelare. Den norska och den danska har just haft premiär, och nu har även svenska Ambassadören fått ett premiärdatum.

Den 11 oktober kommer komediserien till Viaplay i Sverige och Finland – med komikern Mikael Tornving i rollen som den självcentrerade och stundtals förvirrande ambassadören Thomas. Ambassadören utspelar sig på den till synes hederliga svenska ambassaden i Mexico City, där Thomas står inför uppdraget att säkra en stridsflygplansaffär mellan Sverige och Mexiko. Ett uppdrag som tvingar ut honom på ett etiskt minfält. Samtidigt kämpar han hårt för att nå sin stora dröm: att bli ambassadör i politikens huvudstad Washington D.C.

Vid sin sida har han sina svenska ambassadkollegor som spelas av Happy JankellFredrik Hallgren, Anna Gunnarson, Elisabeth Wernesjö, Emil Almén och Maria Selbing.

– Ambassadören är en komedi, men ändå med några mörkare stråk – jag hoppas att tittarna kommer att tycka om karaktärerna och förstå varför de gör som de gör. Min roll, ambassadören Thomas, är begåvad men slarvig. Han är för lat för att förbereda sig ordentligt men har tillräcklig begåvning för att kunna improvisera sig igenom en situation. Med andra ord: en mardröm att arbeta med, säger Mikael Tornving

Ambassadören är ett Viaplay Original i tio avsnitt och produceras av Brain Academy. Producent är Annika Rogell, regissörer är Bill Schumacher och Robin Muhr. Serien är skapad av Patrik Ehrnst som även är huvudförfattare tillsammans med Robin Muhr

Alla tio avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen den 11 oktober på Viaplay.