Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tills döden skiljer oss åt

Viaplay släpper true crime om galet mordförsök

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 oktober 2021

Vad hände egentligen den där fredagen i september?

Mordförsöket på stjärnadvokaten Henrik Olsson Lilja är ett av vår tids mest uppmärksammade brottsfall. Hjärnan bakom mordförsöket var en tidigare hovrättsdomare, som med iskall beräkning anlitade en torped för att mörda sin exmake.

Fredagen den 6 september 2019 skjuts stjärnadvokaten Henrik Olsson Lilja med flera skott i trapphuset till sin bostad i Stockholm. Tack vare sitt mod och snabba reflexer lyckas han vrida pistolen ur gärningmannens hand innan ett dödande skott träffar honom.

Utåt låter händelsen som ännu en kriminell uppgörelse i Stockholm, något som blivit vardag för stadens invånare, men ganska snart kommer sensationella uppgifter fram. Offret är en välrenommerad stjärnadvokat med ett fläckfritt förflutet, och misstankarna pekar mot en tidigare hovrättsdomare, ett av de finaste uppdragen en svensk jurist kan ha.

I dokumentärserien Tills döden skiljer oss åt, som består av två avsnitt, berättas i detalj bakgrunden till brottet och hur polisen löste fallet. Kvinnan dömdes av hovrätten till 15 års fängelse, och torpeden dömdes till 14 års fängelse.

Du kan se trailern till Tills döden skiljer oss åt här:

Tills döden skiljer oss åt har premiär den 27 oktober på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL