Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Se trailern till Viaplays nya thriller Fenris – då har den premiär

Se trailern till Viaplays nya thriller Fenris – då har den premiär

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2022

Krimgåta med familjekonflikter och naturen i fokus

Viaplays nya kriminalserie "Fenris" med Ida Elise Broch och Magnus Krepper handlar om ett misstänkt försvinnande och om vargdebatten. Se den första teasern här.

I Fenris möter tittarna biologen Emma Salomonsen (Ida Elise Broch). Hon har en känsla av att allt inte är som det ska med hennes pappa och reser hem till den lilla byn vid svenska gränsen. Där får hon sina misstankar bekräftade. Fadern, den kontroversielle vargforskaren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), har hamnat i stora svårigheter.

I byn har en ung pojke försvunnit, och rykten går om att han har dödats av vargar. Till sin fasa hittar Emma pojkens blodiga jacka hemma hos sin egen pappa. Detta är bakgrunden till en serie fylld av intensiv action och stora personliga konflikter. När Emmas pappa också försvinner spårlöst, efter att ha antytt att han bär på en hemlighet, måste Emma ta reda på vad som faktiskt har hänt.

"En serie om vad som verkligen är värt att kämpa för"

Se trailern till Viaplays nya thriller Fenris – då har den premiär
Foto: Viaplay.

– Jag ville göra en spänningsserie där naturen spelar huvudrollen. En berättelse med starka karaktärer som är villiga att gå långt för att nå sina mål. I Norge finns det inget som väcker starkare känslor än vargdebatten. Det är en explosiv blandning av idealism och politik. Detta skapar ramarna för en krimgåta där familjekonflikter, vänskap och norrmäns nära relation till naturen står i centrum. Fenris är en serie om vad som verkligen är värt att kämpa för, säger regissören Simen Alsvik. 

Se teasern till serien Fenris här:

Utöver nämnda Ida Elise Broch och Magnus Krepper består rollistan av skådespelare som Cengiz Al, Helena Ødven, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg och John Emil Jørgensrud som spelar centrala roller i serien.

Magnus Krepper har spelat i ett stort antal nordiska produktioner under sin karriär. I Fenris gör han rollen som den lite mystiska karaktären Marius Stenhammar.

– Jag tycker Marius är en spännande karaktär utifrån det som inte berättas – hans hemligheter. Det var en kul roll att spela med ett tema som berör och upprör, med ett underbart team och kollegor som gjorde denna resa möjlig, berättar Magnus Krepper.

Huvudrollsinnehavaren Ida Elise Broch fram emot att tittarna äntligen ska få se serien:

– Det är alltid nervöst att visa något man har jobbat hårt med och lagt ner en bit av sitt hjärta i. Men det är spännande. Jag hoppas att publiken tycker likadant, och att de tycker att serien är jättebra, förstås, säger hon.

Fenris produceras av producent Sigurd Mikal Karoliussen (Twin, The Tunnel) med ansvarig producent Sveinung Golimo (Trolljägaren, Max Manus: Man of Wat) på Nordisk Film Production. Seriens huvudförfattare är Simen Alsvik, Maren Skolem och Nikolaj Scherfig. Tanya Nanette Badendyck är ansvarig producent för Viaplay Group.

"Fenris" består av sex avsnitt på 45 minuter och har premiär på Viaplay söndagen den 25 september.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL