Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Felix Sandman i sin första internationella roll – Last Light

Felix Sandman i sin första internationella roll – Last Light

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022

"Känns stort, fett och nervöst"

I höst får vi se Felix Sandman spela en utsvävande karaktär i Viaplays "Last Light". Rollen innebär hans allra första internationella.

Som skådespelare slog Felix Sandman igenom med Netflix TV-serie Störst av Allt. I höst medverkar han I Viaplays dramaserie Last Light. Där bär han rastaflätor och spelar Ashly Wiles, som är en av seriens miljöaktivister.

– Jag var alltid först på plats för att få i ordning sminket. Rastaflätor är inget jag skulle vilja gå runt i till vardags, säger Felix Sandman till Filmtopp.

Felix Sandman i sin första internationella roll – Last Light
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Om Handlingen:

När världens främste olje-kemist Andy Yeats (Matthew Fox) blir kallad till Mellanöstern för att undersöka ett problem med nationens oljereserver, är han ovetandes om att han flyger in i vad som ska visa sig bli en total världskatastrof. Det som till en början verkar vara ett litet fel, utvecklar sig snabbt till ett enormt problem – och han inser att världen står inför en omfattande oljekris. Till följd av detta kollapsar inte enbart världsekonomin utan även tillgången till livsnödvändigheter såsom el, annan energi, transport, mat och medicin försvinner abrupt.

– Storyn är så himla bra och det känns väldigt kul att jag har fått vara en del av detta. Det är min första internationella roll på engelska så det känns såklart stort, fett och nervöst. Jag längtar till premiären på Viaplay, säger Felix.

Last light är en internationell samproduktion, som baseras på Alex Scarrows roman med samma titel. Inspelningen skedde i Prag, Abu Dhabi och Paris. I rollerna ser vi förutom Felix Sandman och Matthew Fox (Lost, Par of Five) även Joanne Froggart (Downton Abbey).

Serien kommer att visas i fem stycken avsnitt och har premiär senare i höst.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL