Se Alba August som MC-knutte i danska serien BULLSHIT

Se Alba August som MC-knutte i danska serien BULLSHIT

  • Viaplay
Filmtopp
29 november 2022 kl. 10:11

BULLSHIT är inget skitsnack

På 80-talet pågick ett fyraårigt MC-krig i Danmark. Nu gör Viaplay serie om händelsen med Alba August i en av huvudrollerna.

Baserad på den bästsäljande boken Bullshit – historien om en familj, som belönades med Cavlingpriset, Danmarks motsvarighet till Stora journalistpriset, skildras nu den blodiga epoken i Viaplay-serien BULLSHIT. Inspelningarna av BULLSHIT har precis avslutats i Köpenhamn med hyllade regissören Milad Alami (When the Dust Settles) som en av huvudskaparna.

BULLSHIT är en berättelse om Danmarks första stora MC-krig på 1980-talet. Det är historien om de rotlösa ungdomarna på Vestamager, som hittar en ny gemenskap på 1970-talet – först i ungdomsklubbar, och senare i det som blev den ökända MC-klubben Bullshit. Berättelsen kretsar kring karaktärerna Pia och Henning ”Makrel”, vars förhållande börjar som en stormig kärlekshistoria, men som gradvis utvecklar sig till en kamp för att överleva.

Bullshit
Alba August och Marco Ilsø i "BULLSHIT". Foto: Viaplay Group.

Kretsar kring familj och våld

– Jag har behandlat serien BULLSHIT som en lång sekventiell spelfilm som tematiskt kretsar kring familj och våld. Det som börjar i rus och glädje visar sig snart bli en sann mardröm. BULLSHIT är en 4,5 timmar lång spänningsresa in i ungdomens vildhet, vilket är roligt och ganska oskyldigt i början, men som blir mer och mer allvarligt och farligt, säger regissören Milad Alami.

BULLSHIT är en coming-of-age-skildring av de unga karaktärerna Pia och Henning och deras längtan efter en "ny familj". Serien börjar när karaktären Pia söker frihet och gemenskap i Christiania i slutet av 1970-talet. Här träffar hon Henning, som liksom hon själv drömmer om att vända det etablerade samhället ryggen. Henning, även känd som "Makrel", drömmer om brödraskap, frihet och motorcyklar, och det blir biljetten till en intensiv och allt vildare subkultur, som till en början verkar lockande och festlig, men som slutar i en allt mer destruktiv och ond spiral ju längre in i handlingen vi kommer.

Med Alba August i ena huvudrollen

I rollen som Pia ser vi Alba August och Henning ”Makrel” spelas Vikings-stjärnan Marco Ilsø.

– Bakgrunden till denna serie av högsta klass kanske är obekant för många tittare, men dess teman är universella. Det här är en berättelse om längtan till en gemenskap, och hur den paradoxalt nog kan få oss att bryta sociala gränser. BULLSHIT är ett bra exempel på hur Viaplay sammanför nordiska toppkreatörer för att skapa innehåll med internationell potential, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer för Viaplay Group.

BULLSHIT består av sex avsnitt på 45 minuter. Premiär blir någon gång nästa år på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL