Sahara Hotnights-stjärnan gör musik för årets stora julfilm Tack för senast!

Sahara Hotnights-stjärnan gör musik för årets stora julfilm Tack för senast!

  • Viaplay
Sofie Landgren
31 oktober 2022 kl. 11:53

Med Lisa Carlehed och Oscar Töringe i rollerna

Sahara Hotnights-stjärnan Maria Andersson gör ledmotivet till den romantiska komedin Tack för senast! – och hon sjunger för första gången på svenska.

Filmen som regisseras av Moa Gammel och produceras av Miso Film har premiär på biografer 30 november och den 26 december på Viaplay där den blir årets stora julfilm. Huvudrollen spelas av Lisa Carlehed med bland andra Oscar Töringe, Christian Hillborg, Liv Mjönes, Johannes Kuhnke, Felice Jankell och Madeleine Martin i övriga roller. 

Sahara Hotnights-stjärnan gör musik för årets stora julfilm Tack för senast!
Foto: Magnus Ragnvid Viaplay

 

Tack för senast! är en romantisk komedi om den 37-åriga sjuksköterskan Klaras (Lisa Carlehed) jakt på kärlek och lycka. Det är en berättelse om ett kompisgäng där sjuksköterskan Klara står i centrum som den ständiga singeln som längtar efter den stora kärleken. Frågan är bara om det perfekta förhållandet finns, eller om det är en myt? Filmen är en hyllning till 90-talets romcoms och berättas genom nio kapitel som utspelar sig vid olika fester och högtider.   

– Jag var lite trött på cyniska filmer och längtade efter att göra en humanistisk film om människor som bryr sig om varandra. Filmen är tänkt att vara en visuell smällkaramell med stort fokus på en stark skådespelarensemble och musik som jag hoppas speglar det klassiska 90-talets romcoms som Fyra bröllop och en begravning och När Harry mötte Sally. Min ambition är att skapa en lägereldsfilm som familjemedlemmar kan se tillsammans. Juldagarna är tiden då många ser på romcoms och det är en ära att få vara en del av den traditionen, säger Moa Gammel

Musiken spelar en viktig roll i filmen och andas även den 90-talet. Kompositör Pär Wiksten från The Wannadies bjuder på både nyskrivet och 90-talsklassiker. Ledmotivet Stad i ljus framförs av Maria Andersson från Sahara Hotnights som tolkar Tommy Körbergs klassiker på ett personligt indiepop-vis. 

Sahara Hotnights-stjärnan gör musik för årets stora julfilm Tack för senast!
Foto: Magnus Ragnvid Viaplay

Läs om den stjärnspäckade rollistan

– Jag har inte släppt någon låt på svenska förut så det har varit kul att leka med uttrycket i studion. Jag har inte försökt ta upp kraftkampen med Tommy Körberg, utan det här är motsatsen till hans version. Eftersom filmen genomsyras av kompisgängets uppväxt med svensk indiepop ville jag hitta den nerven istället, i en mer skör och svävande version, säger Maria Andersson.   

Tack för senast! har en stjärntät rollista med Lisa Carlehed (Utvandrarna) i huvudrollen och övriga roller spelas av Oscar Töringe (Tunna blå linjen), Christian Hillborg (The Playlist), Liv Mjönes (The Holiday), Johannes Kuhnke (Drömmaren - Karen Blixen blir till), Felice Jankell (Snabba Cash), Madeleine Martin (Lea), Anna Granath (Folk med ångest), Kristofer Kamiyasu (Cell 8), Siham Shurafa (Thunder in my heart) och Line Verndal (Ragnarok).  

Tack för senast! har premiär på utvalda svenska biografer 30 november och den 26 december på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL