Viaplays storbråk med Janne Andersson: "Du får göra precis vad fan du vill"

Reaktionerna på Janne Anderssons och Bojan Djordjic bråk: "Bojan är det största skämtet"

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 14:03 | Publicerad 28 mars 2023 kl. 11:03

Även Bojan sågas efter dispyten i rutan

Tittarna tycker till om det uppmärksammade bråket i livesändning mellan Sveriges förbundskapten Janne Andersson och Viaplays Bojan Djordjic. Förbundskaptenen kritiseras starkt, men även Djordjic kritiseras. En tittare skriver bland annat att "Bojan är det största skämtet".

Trots en storseger för herrlandslaget i fotboll var det allt annat än muntra miner efter matchen. Slutsiffrorna i matchen mot Azerbajdzjan skrevs i slutändan till 5-0 i Sveriges favör, men de positiva tongångarna kom snabbt av sig när förbundskapten Janne Andersson utfrågades av Viaplay.

I matchen slutskede dundrade Jesper Karlsson in ett drömmål på frispark och när Viaplays Bojan Djordjic ifrågasatte spelarens bristande speltid hettade samtalet med Janne Andersson till ordentligt, och de två männen började bråka mitt under brinnande livesändning.

– Men vem ska inte spela då? Jag får ta ut elvan, vem ska inte spela? Ursäkta mig, men som förbundskapten får du göra precis vad fan du vill. Jag orkar inte med det här tjatet, säger Janne Andersson bland annat under intervjun.

Reaktionerna på Janne Anderssons och Bojan Djordjic bråk: "Bojan är det största skämtet"
Foto: Viaplay.

När Bojan säger att Andersson representerar tio miljoner människor och ifrågasätter att han blir påhoppad eskalerar bråket ännu mer. Andersson kontrade på frågan med att fråga vad Djordjic representerar, vilket fick den sistnämnde av dem att se rött.

Tittarreaktionerna på bråket mellan Janne och Bojan: "Bojan är det största skämtet"

Janne Andersson har kritiserats kraftigt från många håll efter att han visade upp så kort stubin under utfrågningen i livesändning. Det har även spekulerats i om det fanns en underliggande rasism i Anderssons fråga om vem Bojan Djordjic representerar.

– Vem skulle jag representera annars? Vilket annat land? Serbien, ville du säga det eller? Är det vad du försöker säga? säger Djordjic själv under intervjun.

Det är dock inte bara Janne som får kritik. En hel del tittare tar honom också i försvar och andra går istället till attack mot Bojan eller dem båda:

Det var som att se två små barn bråka på skolgården, skriver en användare Filmtopps Facebook-sida.

Bojan är det största skämtet, skriver en annan användare som kommentar på Aftonbladets Facebook-inlägg om bråket.

Fler reaktioner på sociala medier:

Bojan borde få sparken, och be Janne om ursäkt. De måste visa någon jävla respekt. Fruktansvärt dålig journalism.

Håller med Janne. Gläds med segern expertkommentatorerna och gratulera istället. Tror han är trött på alla frågor i hans taktik.

Med alla dumma frågor från journalister förstår jag honom. Fler borde säga ifrån.

Bojan är så provocerande, betedde sig så mot Rainfeldt också. Hoppas slippa se och höra honom i tv mer!

Det finns bara en pajas i den intervjun….. han som glömde att gratulera till landslagets seger med 5-0.

Ja hade också blivit arg så det så….dom är aldrig nöjda dom där sportjournalisterna.

En förbundskapten ska kunna besvara en enkel fråga även om han tar den som kritik. Tydligt är att JA känner sig pressad och är helt i obalans.

Att folk ens kan kritisera Bojan för en högst relevant fråga är för mig en gåta, Janne har börjat tappa det fullständigt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL