Viaplays storbråk med Janne Andersson: "Du får göra precis vad fan du vill"

Viaplays storbråk med Janne Andersson: "Du får göra precis vad fan du vill"

  • Viaplay
Axel Diedrichs
Uppdaterad 28 mars 2023 kl. 15:03 | Publicerad 27 mars 2023 kl. 23:03

Haveri mitt under livesändningen

Efter matchen mellan Sverige och Azerbajdzjan tröttnade Janne Andersson på Bojan Djordjic frågor i studion. Det hela ledde till ett storbråk där förbundskaptenen flippade ur.

Sverige vann sin EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan med hela 5-0. När förbundskaptenen Janne Andersson likväl ställdes mot väggen i analysen efteråt blev det stort bråk mellan honom och Viaplays expert Bojan Djordjic

Det var när Bojan Djordjic ifrågasatte anfallaren Jesper Karlssons speltid under de två EM-kvalmatcherna, som haveriet i sändning börjande. En aggressiv Djordjic hoppade på Andersson och var tydlig med ett stort missnöje mot Sveriges förbundskapten. Janne Andersson tappade då tidigt fästningen: 

– Men vem ska inte spela då? Jag får ta ut elvan, vem ska inte spela? Ursäkta mig, men som förbundskapten får du göra precis vad fan du vill. Jag orkar inte med det här tjatet, sade han i sändningen. 

Under den heta ordväxlingen argumenterar Janne Andersson för att det är dåligt att studion har fyra man som argumenterar mot en person. 

– Du representerar tio miljoner människor och du hoppar på någon som är yngre än dig, sade Djordjic till Andersson.

– Vad representerar du? frågade då Andersson och bemötte svaret "Sverige, såklart, varför skulle jag inte göra det?" med ett "Åh fan". 

Viaplays storbråk med Janne Andersson: "Du får göra precis vad fan du vill"
Foto: Viaplay.

"Vem skulle jag representera annars? Vilket annat land?"

Storbråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic stannade inte där. 

– Du har ju varit tränare på högsta nivå, sade Andersson till Djordjic för att ducka undan kritiken att han inte spelade Karlsson mer, och fick följande svar tillbaka av experten: 

– Du har ju spelat fotboll på högsta nivå också, eller hur?

– Det är så dåligt. Du står och snackar skit efter en match när vi vinner med 5–0, sade Janne och fick en Bojan att återgå till en av förbundskaptenens tidigare kommentarer:

– Du pratar för mycket just nu. Du blir för aggressiv, varför? Vem skulle jag representera annars? Vilket annat land? Serbien, ville du säga det eller? Är det vad du försöker säga? Jag representerar dig lika mycket som alla andra. Det här svaret kommer jag inte att glömma. Det är dåligt, och ganska lågt av en förbundskapten att göra det och säga det du sa nu, vilka representerar du? Jag säger det till dig helt ärligt.

Fredrik Ljungberg om bråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic: "Aldrig upplevt något sådant"

Programledaren Niklas Jihde försökte gripa in för att be Bojan Djordjic och Janne Andersson ta en timeout. Men det resulterade i att Janne Andersson tryckte på att "man skulle haft Jesper Karlsson i tio minuter till så alla hade varit nöjda" och sen valde att lämna studion. Efteråt var Fredrik Ljungberg i chock efter bråket mellan de två. 

– Vad menar Janne med de ordvalen han använder till dig, Bojan? Det är klart att jag är lite chockad och reagerade på det, vad händer egentligen? Alla bakom kameran ville hjälp till och stoppa intervjun. Har aldrig upplevt något sådant på tjugofem år, sade Ljungberg om Janne Anderssons agerande.

När Jihde frågar Ljungberg om studion är för kritisk mot Andersson svarar han: 

– Tyvärr har det varit så att när vi gjorde Nations League, och Belgien senast, så har det ju inte varit bra resultat. Och då är det vårt jobb att säga vad vi ser och samtidigt försöka hjälpa till lite grann med vad man analyserar. I dag då när Sverige vinner med 5-0 så ville vi vara positiva i intervjun som kom här, och så slutade det på det här sättet. Det kändes konstigt. 

– Jag känner Bojan, en fantastisk person, och jag har en lång relation till Janne som jag tycker väldigt bra om, så jag förstår inte vad som hände eller varför man reagerar så, sade Viaplays expert tillika tidigare landslagsman Sebastian Larsson om bråket.

Bojan kräver ursäkt från Janne och ledningen

För att avrunda diskussionen håller Bojan Djordjic en utläggning om situationen där han kräver att Janne Andersson och Svenska fotbollsförbundet ger en ursäkt:

– Det här ska ha en ursäkt, av presschefen Petra Thorén också. Om de tittar på intervjun och går igenom den, då ska de inte ljuga ihop någon mening, eller annat än en ursäkt för hur man beter sig. 

– Jag älskar mitt jobb och jag älskar det här landet. Jag vill inte bli ifrågasätt på något sätt. Jag förstår att det kommer vara folk i hans ringhörna, jag är i ingens ringhörna. Jag är i Sveriges ringhörna för att vi ska nå EM i Tyskland, inget annat. Annars hade jag inte varit här, annars hade jag varit i Belgrad och rökt mina Marlboro röda, sade Bojan avslutningsvis.

Viaplays storbråk med Janne Andersson: "Du får göra precis vad fan du vill"
Foto: TV4 via Fotbollskanalen.

Jannes bråk med Bojan – förbundskaptenens ord efter händelsen

Efter det laddade bråket mellan de två diskuterade en märkbart upprymd Janne Andersson det hela på en presskonferens för att ge sin syn på saken. Han var då snabb med att avfärda tanken på att han skulle mena något kring vad Bojan Djordjic representerar. 

– Ah, för helvete. Lägg av. Inte du, men om han säger det, Bojan. För helvete. Aldrig i livet. Vi pratar inte om något sådant, sade Andersson till journalisten Olof Lundh som lyfte på locket till frågan. 

Fortsättningsvis berättar Janne även om hur frågeställningen i studion gjorde honom väldigt besviken: 

– Jag förstår om vi hade förlorat med 5-0 att man är mer på mig. Men när vi vunnit med 5-0 så tänkte jag "ska jag behöva ta det här?". Sen om jag överreagerade, då ska jag ta åt mig det. Men jag är också en människa. 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL