Premiär för Viaplays amerikanska thriller Delia's Gone

Premiär för Viaplays amerikanska thriller Delia's Gone

  • Viaplay
Sofie Landgren
25 mars 2023 kl. 17:00

Från novell till långfilm

En oskyldigt dömd man med en intellektuell funktionsnedsättning ger sig ut på en resa av våld och försoning för att ta reda på sanningen om sin systers död.

Delila´s Gone, thrillerfilm på viaplay
Marisa Tomei och Stephan James. Foto: Viaplay.

Premiär för "Delia's Gone" på Viaplay

Från och med i dag, den 25 mars, kan du streama Viaplays amerikanska kriminalthriller Delila´s Gone från 2022. Louis lever med en intellektuell funktionsnedsättning och anklagas felaktigt för mordet på sin syster Delia och döms till 5 års fängelse. När han väl släpps på fri fot, får han besök av en av de sista personerna som såg henne vid liv, och han antyder att det ligger mer bakom hennes mord än vad man tidigare trott. Beväpnad med denna nya information ger sig Louis ut på ett personligt uppdrag för att hitta vem som är den ansvarige för Delias mystiska död.

Delila´s gone, film på Viaplay
Stephan James och Genelle Williams. Foto: Viaplay.

Från kort novell till långfilm

Delia's Gone är baserad på novellen Caged Bird Sing, skriven av Michael Hamblin, som handlar om när en svart man med en intellektuell funktionsnedsättning anklagas för att ha mördat sin syster och sedan ger sig ut på en resa för att rentvå sitt namn och hitta den ansvarige. Filmen är skriven, regisserad och producerad av Robert Budreau. Filmen gick upp på amerikanska biografer 19 augusti 2022 och från och med den 25 mars kan du streama den hos Viaplay.

Missa inte premiären av "Delila´s Gone" på Viaplay lördagen den 25 mars.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL