Efterlyst fyller 60 säsonger med Hasse Aro

Premiär för ny säsong av Efterlyst på Viaplay

  • Viaplay
Sofie Landgren
09 februari 2023 kl. 10:02

I dag är Hasse Aro tillbaka i Sveriges ledande kriminalmagasin

"Efterlyst" är ett av Sveriges äldsta, pågående tv-program, och startade redan 1990. Under sina nu 61 säsonger har hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna.

Hasse Aro programledare för Efterlyst på Viaplay
Hasse Aro. Foto: Viaplay.

Säsongspremiär för Sveriges ledande kriminalmagasin

I dag är det premiär för säsong 61 (!) av EfterlystViaplay. I vanlig ordning så är det Hasse Aro som leder oss genom programmet där tittarna hjälper polisen att lösa brott. Med sig i studion har han även kammaråklagare Zilla Hirsch och advokaterna Carla Pantzar, Hanna Lindblom och Johan Eriksson.

Efterlyst är ett av Sveriges äldsta, pågående tv-program, och startade redan 1990. Under sina nu 61 säsonger har programmet hjälpt polisen att lösa ett stort antal grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion och på plats där brotten händer, runt om i Sverige. Tittarna får inte bara de senaste nyheterna utan också en helhetsbild av de aktuella brotten, som ofta kan vara svåra att får en överblick av när rubrikerna briserar i medierna.

Hasse Aro programledare för Efterlyst på Viaplay
Hasse Aro. Foto: Viaplay.

Här är fallen som tas upp i säsongspremiären av Efterlyst:

KARLSTAD: Fräck klockstöld för 114 000 kronor

Efterlyst tar upp en fräckt klockstöld där tjuven stod kvar och pratade med personalen i lugn och ro efter att han stoppat fickorna fulla med dyra klockor.

ÖREBRO: Nyårsskotten på Stortorget – taxiförare nära att träffas

Efterlyst hjälper polisen i sökandet efter personen som hänsynslöst avfyrade ett skjutvapen på Stortorget i Örebro under nyårsnatten. En taxiförare var nära att träffas av en kula.

HUDDINGE: 93-årig kvinna bedragen på kort och smycken

En 93-årig kvinna lurades på både sitt betalkort och sina smycken, av bedragare som tog sig in i hennes hem.

SUNDSVALL: Mordförsöket i Bosvedjan

Efterlyst tar upp mordförsöket i Bosvedjan, som polisen tror kan ha varit början på ett våldsamt gängkrig.

GÖTEBORG: DNA-träffen i Stuvkällarfallet

Efterlyst tittar närmare på DNA-träffen i polisutredningen om mordet i Stuvkällaren, där den misstänkte personen inte kommer utredas alls eftersom brottet är preskriberat, i kraft av att hon var minderårig när mordet begicks.

SVERIGE: Vågen av gängmord – polisens Hanna Paradis gästar Efterlyst

Efterlyst tittar närmare på det stora antalet dödsskjutningar i Sveriges gängmiljöer 2022, och får besök av polisens kommenderingschef Hanna Paradis.

Missa inte premiären av "Efterlyst" idag, 20.00 på Viaplay och TV3. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL